top of page

Një çast i keq


Vasil Klironomi

Një çast i keq dhe mbete me një dorë.

Tani dhe të duash të dorëzohesh nuk mundesh, se që të dorëzohesh, duhet të ngresh dy duar.

Shkërmon kohën, dora jote e prerë kohën shkërmon. Venat e prera shkrifërojnë tokën shkrifërojnë ritme të kuqërremta.

Tani e tutje vetëm do të jesh, para mureve të Trojës, të presin lojëra të ndezura .*

Të tregosh heroi im heroi im të tregosh se edhe pse me një dorë, mund të luftosh dhe të fitosh.


*Pas vdekjes së Patroklit Akili organizoi lojëra funerali para mureve të Trojës për  tu treguar  trojanëve σε luftën do ta vazhdonin dhe do ta fitonin.

37 views1 comment

1 Comment


Kozma Gjergji
Kozma Gjergji
May 05, 2020

Një motiv heroik nga antikiteti për të na lartësuar shpirtërisht. Sa bukur dhe frymëzuese: Edhe pa duar po të mbesim, me dhëmbë do luftojmë. Troja është sot për ne ky atdhe, kjo botë e jona, për të cilët duhet të sakrifikojmë si heronjtë për të shpëtuar e mbrojtur jetën nga pandemia. Qoftë dhe kaq sa më ngacmon mua, kjo poezi e skalitur nga një talent me regjistër poetik të vaçantë si Vasil Klironomi, e ka përmbushur misionin.

Falenderime dhe mirënjohje për angazhimin dhe mendimet e çmuara rreth tregimit tim.

Kozma Gjergji.

Like

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page