top of page

Ninulla nënash


Ninulla nënash

Nga Fatmir Terziu


Tre herë u zgjua dhe u përfjet Dielli

kërkoi të ngulë rrënjë në atë oborr.

Pastaj u ndez zjarr yjesh i gjithë qielli

natyra e pasonte atë zë në një korr.


Qetësisht u përfshi i tëri mjedisi

zëri u lartësua, ai zë krejt u ngjiz.

Zëri shkoi madje më përtej nga fisi,

dhe folku e pështolli fletëve midis.


Kështu me të fjeti e me të u zgjua,

moteve të hershme fëmija në djep,

nënat e quajtën ëmbëlsisht ninulla,

miratimin ia dhanë pastaj disa pleq.


Ninulla u bë binjake me këngët,

zë i bekuar në të gjitha kohët.

Kush e këndoi e di se sa ëmbël,

u ka kursyer fëmijëve dhe lotët.


E Dielli prej shekujsh i mban rrënjët,

aty ku ai zë u bë refren në atë oborr.

Ninulla nënash që zgjuat vetë këngët,

shekujt ju pasuan lirisht gojë më gojë.

9 views0 comments

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page