Ne thjesht nuk dukemi mjaft afër


Ne thjesht nuk dukemi mjaft afër


Ne rrjedhim

Ne vijmë

Ne …ujësohemi

Sepse gjithçka është atje

Ku jemi gënjyer, ku na kanë gënjyer, ku kemi gënjyer…ndoshta dhe për hatër.

Ne thjesht nuk dukemi mjaft afër.

Ne… jemi vetë Uji.

Uji është një lëng transparent

bota rrjedh, liqene, oqeane dhe shi

dhe është përbërësi kryesor i lëngjeve të gjallesave

Uji u jep mushkërive lagështinë e duhur për të marrë frymë.

Uji, pra, është fryma e jetës.

Ju nuk mund ta keni më shumë se sa ju duhet.

Pirja e ujit shumë shpejt mund të çojë në dehje nga uji

Dehja e ujit ndodh kur uji hollon nivelin e natriumit në qarkullimin e gjakut

dhe shkakton dhe një çekuilibër të ujit në tru.

Megjithëse, ju keni nevojë për të mbijetuar.

Njerëzit mund të mbijetojnë jo më shumë se 8 deri në 10 ditë pa ujë

Kur qelizat tona janë të uritura për ujë, ato bëhen të thara, të thata dhe më të prekshme nga sulmet nga viruset.

Uji është pa ngjyrë, pa erë, pa shije dhe vret mijëra njerëz të panumëruar çdo vit.

Uji përbën, rregullon, rrjedh përmes, pastron dhe ndihmon në ushqimin e secilës pjesë të trupit tuaj. Por lloji i gabuar i ujit - me minerale inorganike, kimikate dhe ndotës të tjerë - mund të ndotin, bllokohen dhe të kthehen në gurë në çdo pjesë të trupit tuaj.

3.4 milion njerëz vdesin çdo vit nga sëmundjet e lidhura me ujin

Kjo është ekuivalente me pothuajse të gjithë Ballkanin.

Unë mendoj se uji është rreth nesh në mënyra metaforike

Për shembull, „dëmtimi“ i ujit në një celular, kompjuter, një libër ose një qytet të tërë.

Uji zvarritet në vendet ku nuk është menduar të jetë, ku nuk është menduar të jetë dhe shkatërron gjërat.

Papritmas, ekrani juaj bëhet i bardhë, fjalët janë fshirë, sendet dhe thesaret e njerëzve janë shkatërruar.

Uji i prish gjërat.

Uji ngjan shumë si dhimbja.

Zvarritet në jetën tonë si një gjarpër në bar të gjatë duke thyer gjëra që dikur ishin në gjendje të përsosur.

Por gjëja e mrekullueshme në lidhje me të, megjithëse është një demon, na duhet që të jetojmë.

Pa dhimbje nuk do të njihnim gëzim të pastër.

Si mund ta vlerësoni shkeljen në rrezet e diellit nëse nuk e keni provuar kurrë hijen.

Uji është gati si njerëzit.

70% është ujë një person.

31% e kockave tona përbëhen nga uji.

Vetëm 1% e ujit në botë është i pijshëm.

Disa përmbajnë toksina që mund të jenë fatale për trupin e njeriut.

Jo çdo person mund të jetë në gjendje të shuajë etjen tuaj.

Kur largohen ata shumë ju lënë të dehidratuar dhe marramendur.

Jo çdo person është i pijshëm.

Disa njerëz mbajnë demonë që do t'ju prezantojnë dhe ju nuk mund t'i shkulni.

Këta demonë nuk janë në relativitet me trazirat në fëmijërinë tuaj.

Njerëzit mund të shkaktojnë dëme si askush tjetër.

Disa thonë se vetmia është vrasëse.

Nuk është qesharake të mendosh se e vetmja gjë që të duhet më shumë mund të të lërë me më shumë shenja se sa kishe në radhë të parë.

Uji është gati si dashuria.

Diçka që ne dëshirojmë kur lodhja nga e gjithë puna e ditës sonë bëhet shumë e rëndë.

Pa dashuri ndihemi bosh

Kur trupi dehidrohet ai tashmë ka humbur mbi 1% të ujit të tij

Kur kemi etje për vëmendje është sikur të humbasim një pëllëmbë sigurie

Dashuria po zhbllokon derën dhe po përmbyt

Dashuria shkakton shkatërrim

Por dashuria është në prag absolut të të gjitha gjërave të dëshiruara

Dashuria është temperatura të ndryshme

Dashuria mund të vlojë, dashuria mund të ngrijë, dashuria mund të jetë e drejtë

Dashuria mund të jetë e vetmja gjë në fund të ditës që freskon mendjen

Uji përdoret shpesh nga zjarrfikësit për të shuar zjarret helikopterët ndonjëherë hedhin sasi të mëdha uji në zjarre ose zjarre për të ndaluar përhapjen e zjarrit dhe për të kufizuar dëmin që mund të shkaktojë.

Dashuria është ilaç kundër dhimbjes dhe vetë virusit

Dashuria është duke kufizuar dëmin

Dashuria mund të qetësojë zjarrin më të egër të vendosur në shpirtin e dikujt duke përdorur vetëm fjalë

Uji është një lëng i tillë gjenerik

Uji është e vetmja gjë që e mban secilin prej nesh së bashku

Pra, kur të arrini në fund të udhëtimit tuaj

Mos harroni ujin dhe të gjitha format e tij të ndryshme

Mos harroni shijen gjallëruese

Mos harroni abuzimin

Mos harroni të gjitha

Sepse gjithçka është atje… te larja e fundit

Ku jemi gënjyer, ku na kanë gënjyer, ku kemi gënjyer…ndoshta dhe për hatër.

Ne thjesht nuk dukemi mjaft afër.

18 views0 comments

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif