top of page

Ndryshimet në Undergroundin e Londrës...


Coronavirus London: Ndryshimet në Undergroundin e Londrës që do të duhet të bëhen pasi të përfundojë bllokimi


Vendime të tjera do të duhen nga bosët e transportit


Ndërsa bllokimi i koronavirusit në Mbretërinë e Bashkuar është zgjatur për tre javë të tjera, ka pasur shumë diskutime se si mund të duket një lehtësim gradual i masave. Një nga shqetësimet kryesore në lidhje me lehtësimin e bllokimit do të ishte se si preket transporti publik. Rrjeti i transportit në Londër është ndryshe nga çdo tjetër në Mbretërinë e Bashkuar dhe, siç e ka thënë një përfaqësues i sindikatës, është ndërtuar për tranzit masiv, jo distancim shoqëror. Dhe derisa të vihet një vaksinë, rreziku i një vale të dytë të infeksioneve do të mbetet një konsideratë e madhe për Qeverinë. Finn Brennan, nga ASLEF, paraqiti një sërë çështjesh që do të duhet të ekzaminohen.

Maska për fytyrën

Ditët e fundit ka pasur një debat të madh rreth faktit nëse maskat në fytyrë ndihmojnë në ndalimin e përhapjes së virusit. Mendimi shkencor është i ndarë. Disa ekspertë besojnë se ndalojnë njerëzit me virus që përhapin atë te njerëzit e tjerë kur kolliten. Por të tjerët frikësohen që njerëzit t’i veshin ato mund t’i përkeqësojnë gjërat, pasi ato shpesh nuk vendosen siç duhet dhe potencialisht i bëjnë njerëzit të vetëkënaqur dhe i ndalojnë ata të lajnë duart dhe distancohen nga shoqëria, të cilat janë më të rëndësishme për ndalimin e përhapjes së virusit.

Z. Brennan i tha mediave: "Kryetari i bashkisë (Sadiq Khan) ka folur për nevojën për maska ​​për fytyrën në transportin publik, të cilin ne e mbështesim.

“Maska për fytyrën tani po adoptohen nga sistemet e metrosë në të gjithë botën. Duket se këshillat e OBSH (Organizata Botërore e Shëndetit) për këtë po evoluojnë me shpejtësi. Kryetari i Komunës është duke thënë se duhet të implementohet dhe kjo është diçka që ne do ta mbështesim. "

Distancim social

Një nga dilemat kryesore para se më shumë njerëz të lejohen të kthehen në Tube, do të jetë duke punuar se si të zbatohet me siguri distanca sociale. Duket e sigurt që kur masat e bllokimit të lehtësohen, do të na mbetet akoma të distancojmë shoqërinë derisa të krijohet një vaksinë. Dhe në periudha normale Underground në Londër është aq i mbushur me njerëz sa thjesht nuk është e mundur. Kur kufizimet janë hequr mund të jetë që njerëzve u kërkohet të punojnë nga shtëpia ku munden, për të kufizuar numrin e njerëzve që përdorin Tube.

Z. Brennan tha: "Masat në distancë sociale do të duhet të mbahen në vend për stafin, si dhe publikun. "Ne duam të dëgjojmë se çfarë duhet të thonë TfL (Transporti për Londrën) dhe qeveria në lidhje me distancimin shoqëror. Ne nuk do të pranojmë asgjë që bëhet, gjë që rrit rrezikun për stafin. "Ndërsa masat për distancimin shoqëror rekomandohen për publikun, ato me siguri duhet të zbatohen për transportin publik, si dhe fushat e tjera të jetës."

Hyrja në stacione

Një opsion mund të jetë që të kufizohet numri i njerëzve që hyjnë në stacionet Tube në çdo kohë. Por kjo do të duket të jetë një stërvitje e madhe - dhe mbase gati e pamundur - logjistike.

Ëhtë shumë më e lehtë të kufizosh numrin e njerëzve që hyjnë në një supermarket për shembull sesa një stacion Tube i cili ka hyrje të shumta.

Z. Brennan tha: "është shumë e vështirë të menaxhosh kur njerëzit hyjnë në stacione. Për momentin ka një rënie prej 95% të njerëzve që përdorin Underground dhe ka akoma mbingarkesë në disa momente.

"Askush prej nesh nuk e di se çfarë do të njoftojë Qeveria, por sugjerimi duket se do të kemi një ulje nga faza të bllokimit”.

57 views0 comments

Commentaires


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page