top of page

Nderohet me çmimin “Artisti i Vitit” në Uashington DC


Kastro Zizo nderohet me çmimin “Artisti i Vitit” në Uashington DC


Nga Nora Kalaja, Nju Jork


Me 10 dhjetor 2022 artisti i shquar shqiptar Kastro Zizo (Klevis Bega) ka marrë çmimin madhor “Artisti i Vitit 2022” në Uashington DC.


Me kërkesë të Senatorit të nderuar Charles E. Schumer, flamuri Amerikan u valvit në ndërtesën e Kongresit Amerikan në Uashington DC më 10 dhjetor 2022 me rastin e Ditës Botërore të OKB-së të Drejtave të Njeriut, duke nderuar artistin Kastro Zizo (Klevis Bega), Artisti i Vitit 2022.


Zyra e senatorit Schumer nderon artistin Kastro Zizo (Klevis Bega), Artisti i Vitit 2022 “për arritjet e jashtëzakonshme dhe kontributin e tij të rëndësishëm në artet krijuese në Evropë dhe SHBA. Me festimin e Ditës së OKB-së për të Drejtat e Njeriut 2022, ju përgëzojmë për avokimin tuaj për dinjitet, liri dhe drejtësi, veçanërisht për të rinjtë në Shqipëri dhe në mbarë botën”.


“Te vlerësohesh me një çmim të kësaj lartësie është mikluese, por nderi dhe krenaria vinë me njohjen dhe mbështetjen që njerëz të mëdhenj, i japin punë së një njeriu të dalë nga një vend i vogël si Shqiperia!” u shpreh Kastro Zizo.


Kohët e fundit, mediat prestigjioze amerikane kanë përfolur për suksesin dhe arritjet artistike, dhe jo vetëm të artistit të njohur Kastro Zizo. Revista amerikane NY Glamour Magazine e quan baba i rrokut urban dhe sensacion internacional që ka influencuar gjenerata në Shqipëri e më tej. Gjithashtu është emëruar “Artisti më me ndikim në 2022” (Most Influential Artist of 2022) nga revista NY Elite Magazine.


Kjo është hera e dytë që Kastro Zizo nderohet me çmimin “Artisti i Vitit” në karrierën e tij, për vitin 2022 në DC dhe më parë për vitin 2010 si “Artisti i Vitit” nga Zhurma Video Music Awards në Kosovë.


Përveç kontributit në historinë e muzikës dhe këngëve shqiptare, artisti i madh Kastro Zizo ka lënë gjurmë edhe në shoqëri. Nëpërmjet organizatës jofitimprurëse “E ardhmja ime, e tashmja ime”, Kastro Zizo promovon të drejtat e të rinjve nëpërmjet organizmit dhe nxitjen e veprimtarive rinore. Themeluar në Tiranë në 2020, organizata krijon mundësi për edukim joformal, zhvillim dialogu, fuqizimin e rinisë, veprimtari artistike, kulturore, dhe sociale.


Në nëntor 2022, organizata “E ardhmja ime, e tashmja ime” ideoi projektin “Kasketa” realizuar në bashkëpunim me Youth Tirana dhe me mbështetjen e Kongresit Rinor Kombëtar. Projekti kishte për qëllim promovimin e pikave turistike të Shqipërisë, afrimin e turistëve vendas dhe të huaj, si dhe shërbeu si një aksion komunitar për mirëmbajtjen dhe pastrimin e ndotjeve urbane.


Një aktivitet tjetër me rëndësi i shoqatës është “Ura Fest”, një aktivitet kulturor dhe artistik që afron të rinjtë e talentuar pranë muzikës, për të realizuar ëndrrën e tyre. Projekti u realizua me sukses në bashkëpunim me shoqatën “E ardhmja ime, e tashmja ime”, Bashkia e Tiranës, dhe qëndra multimediale Ten, me krijues artistik Kastro Zizo dhe VinSmoker, dhe juri Alban Kondi dhe Indrit Topi. (Instagram @imeeardhmja, @kastro_zizo_)

“Mendoj se të rinjtë janë motorri që do të na çojë në botën e së ardhmes, ndaj ne duhet të bëhemi trampolina e tyre sot në mënyrë që ata të jenë e ardhmja jonë nesër! Është e rëndësishme të punojmë sot për të hedhur themelet e botës ku do të rriten fëmijët dhe nipërit tanë dhe kë themele janë padiskutim të rinjtë e së tashmes,” shtoi artisti Kastro Zizo.
Kastro Zizo honored with “Artist of the Year” Award in Washington DC


By Nora Kalaja, New York


On December 10, 2022, the renowned Albanian artist Kastro Zizo (Klevis Bega) received the biggest award “Artist of the Year 2022” in Washington DC.


At the request of the Honorable Senator Charles E. Schumer, the American flag was flown over the US Congress building in Washington DC on December 10, 2022, in remembrance of the UN World Human Rights Day, honoring Kastro Zizo (Klevis Bega) Artist of the Year 2022.


Senator Schumer’s office honors artist Kastro Zizo (Klevis Bega) as the 2022 Artist of the Year, “for his exceptional achievements and significant contributions to creative arts in Europe and USA. In celebration of 2022 UN Human Rights Day, we commend you for your advocacy for dignity, freedom, and justice, especially for the youth in Albania and around the world.”


“It is a great privilege to receive an award of such high caliber. I am very honored and proud to receive recognition and support from the honorable senator Schumer. I am very appreciative to be seen as an artist coming from a small place like Albania. Art has the power to change the world,” said Kastro Zizo.


Recently, many prestigious American media have talked about the success and artistic achievements of the famous artist Kastro Zizo. NY Glamor Magazine called him the “father of urban rock” and an international sensation who has influenced generations in Albania and beyond. Kastro Zizo was also named the “Most Influential Artist of 2022” by NY Elite Magazine.


This is the second time that Kastro Zizo has been honored with the “Artist of the Year” award – in 2022 in DC and previously in 2010 by Zhurma Music Video Awards in Kosovo.


In addition to his immense contributions in the Albanian music and songs, the great Kastro Zizo has left a mark in Albanian society. Through his non-profit organization “My future, my present,” Kastro Zizo promotes the rights of youth through advocacy and organizing activities. Founded in Tirana in 2020, the non-profit organization creates opportunities for youth in education, dialogue activities, youth development, arts, culture and social issues.


In November 2022, the organization “My future, my present” (E ardhmja ime, e tashmja ime) organized the “Kasketa” project, in collaboration with Youth Tirana, and support from National Youth Congress. The project aimed to promote Albania’s tourism and to attract local and foreign tourists. The event was also a call for community action to clean up the city areas and to protect the environment.


Another important activity that the non-profit organized is “Ura Fest”, which is a cultural and artistic activity that brings talented young people closer to music, to make their dreams come true. The project was organized in cooperation with the Tirana Municipality and the multimedia center Ten, with artistic creators Kastro Zizo and VinSmoker, and the jury comprising of Alban Kondi and Indrit Topi. (Instagram @imeeardhmja, @kastro_zizo_)


“I believe youth is the driving engine that will take us towards the future. Therefore, we have to become their instrument today so they can be our future tomorrow. I believe in the work that I do in building our youth for the future. It is important to create the foundation in this world for our children so they can be the next generation leaders,” added Kastro Zizo.
15 views0 comments

Comentarios


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page