Ndërron jetë poeti Adem Zaplluzha


Adem Zaplluzha 1943 – 2020

"Fjala e lirë" i shpreh ngushëllimet më të sinqerta familjes dhe të afërmve, miqve dhe kolegëve."NËSE VDES MË VARROSNI NË SHQIPËRI E KUR TË ÇLIROHET KOSOVA, SËRISH MË KTHENI NË SHQIPËRINË TIME KRENARE"


Adem Zaplluzha u lind më 1943 në Prizren, shkollën fillore dhe të mesme i kreu në vendlindje, ndërsa Akademinë Pedagogjike në Prishtinë. Një kohë punoi si mësues nëpër fshatrat Studençan të Therandës (ish Suharekës) dhe Hoça e qytetit, afër Prizrenit. Ndërkohë punësohet si përkthyes në Korporatën Energjetike të Kosovës. Me shkrime, kryesisht me poezi ,filloi të merret që nga mosha e fëmijërisë. Rrugën letrare e nisi me vjershën e parë për fëmijë të cilën e botoi në revistën “Pionieri”, më 1957. Si i punësuar në Korporatën Energjetike të Kosovës bashkë me shokët e punës dhe pendës themeloi grupin letrar “Lulëkuqet e Kosovës”. Në kuadër të punës së këtij grupi letrar qe botuar përmbledhja “Ngjyra e kohës”, në të cilën u përfshi një numër i konsideruar i poezive të tij. Krahas krijimeve të publikuara në revistat për fëmijë, botoi edhe një serë shkrimesh nëpër gazetat e kohës që dilnin në Prishtinë dhe Shkup.

Është anëtar i Lidhjes së Shkrimtarëve të Kosovës, prezent në disa Antologji dhe në librin “Kosova letrare” të poeteshës Monica Mureshan. Është prezantuar në Leksikonin e Shkrimtarëve Shqiptarë 1501-1990, nga Hasan Hasani, në Leksikonin Shkrimtarët Shqiptarë për fëmijë 1872 - 1995 nga Odhise K. Grillo, si dhe në librin Portrete Shkrimtarësh nga Demir Behluli, Prishtinë, 2002. Në maj të vitit 2013 Klubi i Artistëve dhe i Shkrimtarëve të Durrësit ia ndau çmimin e karrierës për kontributin e dhënë në letrat shqipe. Jeton dhe krijon në Prishtinë. BOTIME TË AUTORIT

1.“Puthje”, poezi, “Rilindja”, Prishtinë,1974.

2. “Ecjet e viteve të mëdha”, poezi, “Jeta e Re”, Prishtinë 1995. 3. “Çamarrokët e Thepores”, poezi për fëmijë, “Shkëndija”, Prishtinë 1996. 4.“Muret”, poezi, “Jeta e Re”, Prishtinë, 1997 5. “Morfologjia e dhembjes”, poezi, “Faik Konica”, Prishtinë, 2000 6. “Ai vjen nesër”, poezi, Qendra e Kulturës, Klubi letrar “Fahri Fazliu”, Kastriot, 2007 7. “Letër nga mërgimi”, poezi, Klubi letrar “Fahri Fazliu” Kastriot, 2007 8. “Letër nga mërgimi 2 “ poezi, “Qendra e Kulturës”, Klubi letrar , “Fahri Fazliu”, Kastriot 2007 9. “Udhëndarja”, poezi, “Qendra e Kulturës”, Klubi letrar ,“Fahri Fazliu”, Kastriot , 2008 1o “Thirrje e gjakut”, poezi,”Qendra e Kulturës”, Klubi letrar, “Fahri Fazliu”Kastriot 2008 11. “Asgjë sikur molla”, poezi, “Qendra e Kulturës”, Klubi letrar “Fahri Fazliu”, Kastriot, 2009. 12. “Vesa në lotin tim”, poezi, “Qendra e Kulturës”, Klubi letrar “Fahri Fazliu”, 2009, 13. “Puthja e gozhduar”, poezi, “Qendra e Kulturës”, Klubi letrar, “Fahri Fazliu”, Kastriot , 2009. 14. “Kashelasha në vargje”, poezi për fëmijë,” Qendra e kulturës, Kastriot, 2009. 15. “Pema e bekuar”, E përkthyer, Rumani, 2010. 16. “Bajraktarët e vatanit”, poezi satirike, Klubi letrar, ”Fahri Fazliu” Kastriot , 2010. 17. “Hijet e ndryshkura”, poezi,”Qendra e kulturës”, Kastriot, 2010. 18.”Stuhi në Kutulishte”, poezi, ”Qendra e kulturës”, Kastriot, 2010. 19. “Posa ikte nata”, poezi, “Qendra e kulturës “, Kastriot, 2010. 20. “Loja e myshqeve”, poezi,”Qendra e kulturës”, Kastriot, 2010. 21. ”Lumëbardhi dhe gjëma”, poezi,”Qendra e kulturës”, Kastriot, 2010 22. “Metafora e heshtjes”, poezi, “Qendra e kulturës”, Kastriot, 2010 23. ”Hyji në Prekaz”, poezi,”Qendra e Kulturës”, Kastriot, 2010. 24. ”Sinorët e hinores”, poezi, Shoqata e Shkrimtarëve, Kastriot 2010. 25. ”Don Kishoti dhe Rosinanti”, poezi, Shoqata e Shkrimtarëve, Kastriot, 2010 26.”Zjarri i dashurisë”, poezi, Shoqata e Shkrimtarëve, Kastriot, 2010 27. ”Kur likenet vallëzojnë”, poezi, Shoqata e shkrimtarëve, Kastriot, 2010 28. “Ditari në vargje”, poezi, Shoqata e Shkrimtarëve, Kastriot, 2010 29. “Tingujt që nuk përfundojnë”, poezi, Shoqata e shkrimtarëve, Kastriot, 2010. 3o.“Shtegu i mallit”, poezi, Shoqata e shkrimtarëve, Kastriot, 2010 31. ”Korniza e thyer”’, Poezi, Shoqata e shkrimtarëve, Kastriot, 2010 32. “Zgjimi i gjëmës”, Poezi, Shoqata e Shkrimtareve, Kastriot, 2010 33.“Vallja mistike”, Poezi, Shoqata e Shkrimtarëve, Kastriot, 2010

34. ”Merre kodin”, Poezi për fëmijë, Shoqata e shkrimtarëve, Kastriot, 2011 35.“Letër atdheut” poezi, Shoqata e Shkrimtarëve, Kastriot, 2011 36. “Tejdukshmëria e shiut”, Poezi, Shoqata e Shkrimtarëve, Kastriot, 2011 37. “ Përtej teje”, poezi, Shoqata e Shkrimtarëve, Kastriot, 2011 38. “Sa afër e sa larg”, poezi, Shoqata e shkrimtarëve, Kastriot, 2011 39. “Vallja e zanoreve”, Poezi, Shoqata e Shkrimtarëve, Kastriot, 2011 40. “Ikja e eshtrave”, Poezi për të rritur, Shoqata e Shkrimtarëve, Kastriot, 2011

41.”Kalorësit e mjegullave”, Poezi, Shoqata e shkrimtarëve, Kastriot, 2012 42. “Hingëllimat e shiut”, Poezi, Shoqata e Shkrimtarëve, Kastriot, 2012 43. “Kur pemët i ndërrojnë këmishët”. Poezi, Shoqata e Shkrimtarëve, Kastriot, 2012 44. “Mirëmëngjesi Imzot”, Poezi, Shoqata e shkrimtarëve, Kastriot, 2012 45. “Kafshimi i mikut”, Poezi satirike, Shoqata e Shkrimtarëve, Kastriot, 2012 46. “Atje tej maleve”, Poezi, Shoqata e shkrimtarëve , Kastriot, 2012 47. “Heshtja që del në shesh,” Poezi, Shoqata e Shkrimtarëve, Kastriot, 2012 48. “Portat e shpresës”, Poezi, Shoqata e shkrimtarëve, Kastriot, 2012 49. “Në dhomën time gjysmë të errët”, Poezi, Shoqata e Shkrimtarëve, Kastriot, 2012 5o. “Kinse Lojë Shahu”, Poezi, Shoqata e Shkrimtarëve, Kastriot, 2012 51. “ Për çdo dekadë nga një baladë “, Poezi, Shoqata e Shkrimtarëve, Kastriot, 2012 52. “Fusha e mëllenjave”, Poezi, Shoqata e shkrimtarëve, Kastriot, 2012 53. “E kujt është kjo vetmi”, Poezi, Shoqate e Shkrimtarëve, Kastriot, 2012 54. “Mos pyet për adresën e lumit”, Poezi, Shoqata e Shkrimtarëve, Kastriot, 2012 55. “ Stoli në parkun vjetër” Poezi, Shoqata e Shkrimtarëve, Kastriot, 2012 56. “Urori i stralltë”, poezi, Shoqata e shkrimtarëve, Kastriot, 2012 57. “Po të mos ishte fjala”, Poezi, Shoqata e shkrimtarëve, Kastriot,2012 58. “Thyerja e urave”, poezi, Shoqata e shkrimtarëve, Kastriot, 2012 59. “ Trokëllimat në gjumin e dallgëve”, Poezi, Shoqata e Shkrimtarëve, Kastriot, 2012 60. “ Në flokët e dëborës”, poezi, Shoqata e shkrimtarëve, Kastriot, 2012 61. “Një grusht nostalgji”, Poezi, Shoqata e Shkrimtarëve, Kastriot, 2012 62. “ Kur filluan të flasin njerëzit”, poezi, Shoqata e shkrimtarëve, Kastriot, 2012 63. “Kur stinët kapërcejnë fshehurazi”, poezi, Shoqata e Shkrimtarëve, Kastriot, 2012 64. “ Lisi në rrënjët e veta” , Poezi, Shoqata e shkrimtarëve, Kastriot 2012 65. “Eca ecëm dhe do ecim”, Poezi, Shoqata e Shkrimtarëve, Kastriot, 2012 66. “Fëmijët e erës”, Poezi, Shoqata e shkrimtarëve, Kastriot 2012 67. “ Çast në fund të stinës”, Poezi, Shoqata e Shkrimtarëve, Kastriot, 2012 68. “Si të flas me drurët”, Poezi, Shoqata e Shkrimtarëve, Kastriot, 2012 69, “ Më pëlqejnë mendimet e tua”, Poezi, Shoqata e Shkrimtarëve, Kastriot , 2012 70. ”Andej dhe këndej kohës”, poezi, Shoqata e Shkrimtarëve, Kastriot , 2012 71. “Zëri i heshtjes”, poezi, Shoqata e Shkrimtarëve, Kastriot, 2012 72. “Kush i lexoi letrat prej erës”, poezi, Shoqata e Shkrimtarëve, Kastriot, 2012 73. “ Fluturimi i korbave në netët pa hënë”, prozë poetike, Shoqata e shkrimtarëve, Kastriot, 2012 74. “Koha e ime dhe koha e jote”, Poezi, Shoqata e Shkrimtarëve, Kastriot , 2012 75.” Diku te një baladë”, Poezi, Shoqate e Shkrimtarëve, Kastriot, 2012 76. “ Sonte çdo gjë po i përngjan lotëve”,Poezi, Shoqata e shkrimtarëve, Kastriot, 2012 77 “ Ky def prej hëne”, Poezi, Shoqata e Shkrimtarëve, Kastriot, 2012

78.“Pyesni zogjtë në ikje ”,Poezi , Shtëpia botuese “Fahri Fazliu”, Kastriot 2013 79 “ Fërfërimë gjethesh”, Poezi, Shtëpia botuese “Fahri Fazliu”, Kastriot, 2013 80. “Refrene yjesh”, Poezi, Shtëpia botuese “Fahri Fazliu”, Kastriot, 2013 81. “Te delta e mjellmave”, Poezi, Shtëpia botuese “Fahri Fazliu”, Kastriot, 2013 82.“Rinjohja”, Poezi, Shoqata e Shkrimtarëve “Fahri Fazliu”, Kastriot, 2013 83.“Diku në fund të një fillimi”, Poezi, Shoqata e Shkrimtarëve, “Fahri Fazliu”, Kastriot, 2013 84.“Mëkati i hijes”, Poezi, Shoqata e Shkrimtarëve “ Fahri Fazliu”, Kastriot, 2013 85.“Një zog prej uji”, Poezi, Shoqata e Shkrimtarëve “Fahri Fazliu”, Kastriot, 2013

86.”Asnjë fjalë nuk frymon”, Poezi, Shoqata e Shkrimtarëve, “Fahri Fazliu”, Kastriot, 2014. 87.”Daullet e një nate”, Poezi, Shoqata e shkrimtarëve “Fahri Fazliu”, Kastriot, 2014 88.”Sytë e gurtë të erës”, Poezi, Shoqata e Shkrimtarëve “Fahri Fazliu”, Kastriot, 2014 89.”Kur dehen perënditë”, Poezi, Shoqata e Shkrimtarëve “Fahri Fazliu”, Kastriot, 2014 90. “Fjetëm njëqind shekuj” Prozë poetike, Shoqata e Shkrimtarëve “Fahri Fazliu”, Kastriot, 2014. 91.”Krakëllimat e natës”, Poezi, Shoqata e shkrimtarëve “Fahri Fazliu”, Kastriot, 2014 92. “Ndjekësit e enigmave”, Poezi, Shoqata e Shkrimtarëve “Fahri Fazliu”, Kastriot, 2014 93. “Atdheu i paçmuar”Poezi, Shoqata e Shkrimtarëve “ Fahri Fazliu”, Kastriot, 2014 94.”Psalm i harruar ”, Poezi, Shoqata e Shkrimtarëve, “Fahri Fazliu”Kastriot 2014 95,”Për kë po bie moj kambanë”, Poezi Shoqata e Shkrimtarëve “Fahri Fazliu”, Kastriot, 2014 96. “Mbi flokët e ullukëve”, Poezi, Shoqata e Shkrimtarëve “Fahri Fazliu” Kastriot 2014 97. “Menatë vijnë lejlekë”, Poezi, Shoqata e Shkrimtarëve “Fahri Fazliu” Kastriot 2014 98. “Loti i gotës së dehur” , Poezi, Shoqata e Shkrimtarëve “Fahri Fazliu” Kastriot 2014 99. “Stina asnjanëse”, Poezi, Shoqata e Shkrimtarëve “Fahri Fazliu” Kastriot 2014 100. “Dëneste bashkë me erën” Poezi, Shoqata e Shkrimtarëve “Fahri Fazliu” Kastriot 2014 101. “Druri i pikëlluar”, Poezi, Shoqata e Shkrimtarëve, “Fahri Fazliu”, Kastriot, 2014 102. “Një grusht dashuri”, Poezi, Shoqata e Shkrimtarëve, “Fahri Fazliu”, Kastriot, 2014 103. “Lëreni zërin tim”, poezi, Shoqata e Shkrimtarëve, “Fahri Fazliu”, Kastriot, 2014 \104. “Shi në qytetin tim”, Poezi, Shoqata e Shkrimtarëve, “Fahri Fazliu”, Kastriot, 2014 105. “Si trenat e verbër ”, Poezi, Shoqata e Shkrimtarëve, “Fahri Fazliu”, Kastriot, 2014 106. “Zjarri i malli tim ”, Poezi, Shoqata e Shkrimtarëve, “Fahri Fazliu”, Kastriot, 2014 107. “Kur teshtin era”, Poezi, Shoqata e Shkrimtarëve, “Fahri Fazliu”, Kastriot, 2014 108. “Mbi shpirtin e erës pagane”, Poezi, Shoqata e Shkrimtarëve, “Fahri Fazliu”, Kastriot, 2014 109. “Nëpër gjymtyrët e mjegullave”, Poezi, Shoqata e Shkrimtarëve, “Fahri Fazliu”, Kastriot, 2014

110”Ajo nuk erdhi sonte” Poezi, Shtëpia Botuese “TREND”, Prishtinë, 2015 111.“Një hënë e zhveshur”,Poezi, Shtëpia Botuese “TREND”, Prishtinë, 2015 112. “Nëpër plasaritjet e mureve”, Poezi, Shtëpia Botuese “TREND”, Prishtinë, 2015 113.“Mes telave gjembor ”, Poezi, Shtëpia Botuese “TREND” ,Prishtinë, 2015 114. “Të vizatosh një zog në mur”, Poezi, Shtëpia Botuese “TREND”, Prishtinë, 2015 115.” Nuk flenë as kuajt e dehur” Poezi, Shtëpia Botuese “TREND”, Prishtinë, 2015 116.”Fluturojnë zogjtë e verbër ” Poezi, Shtëpia Botuese “TREND”, Prishtinë, 2015 117. “Një shi prej bryme” , Poezi, Shtëpia Botuese “TREND” , Prishtinë, 2015 118. “Në prehrin e pemëve” Poezi, Shtëpia Botuese “TREND” , Prishtinë, 2015 119. “Zëri i largët i shiut ”, Poezi Shtëpia Botuese “TREND”, Prishtinë, 2015 120. “Yjet e ngrira të kujtesës ” , Poezi, Shtëpia Botuese “TREND”, Prishtinë, 2015 121. “ Thirrmat e hijeve”, Poezi, Shtëpia Botuese”TREND”, Prishtinë, 2015 122. “Dritaret e verbëta ”, Poezi, Shtëpia Botuese”TREND”, Prishtinë, 2015 123 . “Përtej portave të mbyllura” , Poezi, Shtëpia Botuese “TREND”, Prishtinë, 2015 124. “Malli i etjes” Poezi, Shtëpia Botuese “TREND”, Prishtinë, 2016 125. “Kur qajnë pemët ”, Poezi, Shtëpia Botuese “TREND”, Prishtinë, 2016 126. “Të dielave në qytetin tim ”, Poezi, Shtëpia Botuese “TREND”, Prishtinë, 2016 127. “ Nëpër brigjet e kujtesës” Poezi, Shtëpia Botuese “TREND”, Prishtinë, 2016 128. “Rrugës qante një stërqok”, Poezi, Shtëpia Botuese “TREND”, Prishtinë, 2016 129. “Kali im prej bore” , Poezi, Shtëpia Botuese “TREND”, Prishtinë, 2016 130. “Përballë hijes së mollës ”, Poezi, Shtëpia Botuese “TREND “, Prishtinë, 2016 131. “Jehu i zërave”, Poezi, Shtëpia Botuese “TREND”, Prishtinë, 2016 132. “Në kujtesën e pemëve ”, Poezi, Shtëpia Botuese “TREND “, Prishtinë, 2016 133.“Më mirë një gjysmë ëndrre ”, Poezi, Shtëpia Botuese “TREND “, Prishtinë, 2016 134.“Një dry prej dylli ” Poezi, Shtëpia Botuese “TREND”, Prishtinë, 2016. 135.“ Në anën tjetër të mendjes”, Poezi, Shtëpia Botuese “TREND”, Prishtinë, 2016 136.“Sa shumë ethe pat dimri sivjet”, Poezi, Shtëpia Botuese “TREND”, Prishtinë, 2016 137. “Enigmat e kashelashave ”, Poezi, Shtëpia Botuese “TREND”, Prishtinë, 2016 138. “Nuk i them unë dot kësaj liri” , Poezi, Shtëpia Botuese “TREND”, Prishtinë, 2016 139. “Fluturat prej letre ”, Poezi, Shtëpia Botuese “TREND”, Prishtinë, 2016 14O. “Fluturimi i gjinkallës”, Poezi, Shtëpia Botuese “TREND”, Prishtinë, 2016 141.“Kumritë prej deltine”, Poezi, Shtëpia Botuese “TREND”, Prishtinë. 2016

142.“Më pritni te baladat e gurit”, poezi, Shtëpia Botuese “TREND”, Prishtinë, 2017. 143.“Trenat këtu gjithmonë vonohen”, Poezi, Shtëpia Botuese “TREND”, Prishtinë. 2017 144.“Lulëzojnë gjethet e ullinjve”, poezi, Shtëpia Botuese “TREND”, Prishtinë, 2017 145.“Teatri antik i kujtesës”, Poezi, Shtëpia Botuese “TREND”, Prishtinë. 2017 146.“Portreti i lirisë”, poezi, Shtëpia Botuese TREND”, Prishtinë, 2017 147.“Një stinë delikate”, poezi, Shtëpia Botuese TREND”, Prishtinë, 2017 148.“Te ullishtat e vjetra ”, Poezi, Shtëpia Botuese “TREND”, Prishtinë. 2017 149.“Ishim të lumtur si gjinkallat”, poezi, Shtëpia Botuese TREND”, Prishtinë, 2017 150.“Pikëllimet e rrënjëve”, Poezi, Shtëpia Botuese “TREND”, Prishtinë. 2017 151.“Telat e shirave ” poezi, Shtëpia Botuese TREND”, Prishtinë, 2017

152.“Një stuhi prej bryme”, Poezi, Shtëpia Botuese “TREND”, Prishtinë. 2018 153.“Sonte s’ka dashuri ” poezi, Shtëpia Botuese TREND”, Prishtinë, 2018 154.“i shëmbëllente pluhurit kozmik”, Poezi, Shtëpia Botuese “TREND”, Prishtinë. 2018 155.“Llamburite atdheu i plagosur” poezi, Shtëpia Botuese TREND”, Prishtinë, 2018 156.“Gurët e pjekur shtatë herë” poezi, Shtëpia Botuese TREND”, Prishtinë, 2018 157. “Kur të dalë nga kjo stinë” poezi, Shtëpia Botuese TREND”, Prishtinë, 2018 158.“Ishin thyer te gjitha urat ” poezi, Shtëpia Botuese TREND”, Prishtinë, 2018 159.“Gjethi i këputur në vjeshtë ” poezi, Shtëpia Botuese TREND”, Prishtinë, 2018 16o.“Ti mundesh nëse do” poezi, Shtëpia Botuese TREND”, Prishtinë, 2018 161.“Pëllumbat prej rrufeve”, poezi, Shtëpia Botuese TREND”, Prishtinë, 2018 162. “Diku në zbrazëtinë e ndërgjegjes”, poezi, Shtëpia Botuese TREND”, Prishtinë, 2018 163.“Retë e dendura të kujtesës ”, poezi, Shtëpia Botuese TREND”, Prishtinë, 2018 164.“ Pak diell e shumë acar”, poezi, Shtëpia Botuese TREND”, Prishtinë, 2019 165.“Kur kyçen yjet e harresës ”, poezi, Shtëpia Botuese TREND”, Prishtinë, 2019 166.“Nga pragjet e shtëpive”, poezi, Shtëpia Botuese TREND”, Prishtinë, 2019 167.“Fluturat e djegura ”, poezi, Shtëpia Botuese TREND”, Prishtinë, 2019 168.“Përtej asaj peme”, poezi, Shtëpia Botuese TREND”, Prishtinë, 2019 169.“ Kuajt e mjegullave”, poezi, Shtëpia Botuese TREND”, Prishtinë, 2019 170.“Po të ishte ndryshe ”, poezi, Shtëpia Botuese TREND”, Prishtinë, 2019 171.“Kur kthehen zogjtë e shiut ”, poezi, Shtëpia Botuese TREND”, Prishtinë, 2019 172.“Mes gishtave të hijes”, poezi, Shtëpia Botuese TREND”, Prishtinë, 2019 173.“kush i theu xhamat e shiut”, poezi, Shtëpia Botuese TREND”, Prishtinë, 2019 174.“Poemat e dhembjekrenarisë ”, poezi, Shtëpia Botuese TREND”, Prishtinë, 2019 175.“Marsi i çmendur në dy kohës”, poezi, Shtëpia Botuese TREND”, Prishtinë, 2019 176.“ Kur dënesin varret”, poezi, Shtëpia Botuese TREND”, Prishtinë, 2019 177.“ Mos më uroni udhë të mbarë”, poezi, Shtëpia Botuese TREND”, Prishtinë 178.“Nuk mjafton të kesh vetëm emër ”, poezi,Shtëpia Botuese TREND”, Prishtinë,2020 179.“Portat e mbyllura me dyllë ”, poezi, Shtëpia Botuese TREND”, Prishtinë,2o2o 180.“ Deri në baladën tjetër ”, poezi, Shtëpia Botuese TREND”, Prishtinë,2020 181.“ Bletët e kaltër”, poezi, Shtëpia Botuese TREND”, Prishtinë,202o 182.“ Nën vezullime yjesh ”, poezi, Shtëpia Botuese TREND”, Prishtinë,2020 183.“Duart e zhagmitura ”, poezi, Shtëpia Botuese TREND”, Prishtinë,2020 184.“ psherëtimat e gurëve ”, poezi, Shtëpia Botuese TREND”, Prishtinë,2020 185.“Atdheu im i dhembjeve ”, poezi, Shtëpia Botuese TREND”, Prishtinë,2020 186.“Vazoja me një pallto gri ”, poezi, Shtëpia Botuese TREND”, Prishtinë,2020 187.“ Një hingëllimë si një gjëmë ”, poezi, Shtëpia Botuese TREND”, Prishtinë,2020 188.“ Çfarë bëra për ty atdhe”, poezi, Shtëpia Botuese TREND”, Prishtinë,2020 189.“ Te një stinë e harruar”, poezi, Shtëpia Botuese Prishtinë,2020 190.“Më kanë folur muranat ”, poezi, Shtëpia Botuese TREND”, Prishtinë,2020 191.“ Matanë urave të thyera”, poezi, Shtëpia Botuese TREND”, Prishtinë,2020 192.“Trenat e egër pa stacion ”, poezi, Shtëpia Botuese TREND”, Prishtinë,2020 193.“Poemat e dhembjekrenarisë ”, poezi, Shtëpia Botuese TREND”, Prishtinë,2020 194.“Të jetosh pa ëndrra ”, poezi, Shtëpia Botuese TREND”, Prishtinë,2020 195.“Portretet e ngujuara ”, poezi, Shtëpia Botuese TREND”, Prishtinë,2020 196.“Ishte dikur një gur në lagje”, poezi, Shtëpia Botuese TREND”, Prishtinë,2020 197.“ Trazimi i brendshëm”, poezi, Shtëpia Botuese TREND”, Prishtinë,2020 198.“ Zgjimi i dhembjeve të fjetura”, poezi, Shtëpia Botuese TREND”, Prishtinë,2020 199.“ Një dorë prej mjegulle”, poezi, Shtëpia Botuese TREND”, Prishtinë,2020

124 views1 comment

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif