top of page

NATASHA NË VARREZAT E DËSHMORVE…


MYSLIM MASKA


Kur Natasha puthi portretin

E një bukuroshi njëzetë vjeçar,

Dhe i kuqi i buzëve

I ngeli mbi mermer…

DESHEN TA ÇONIN NË FERR…

Por befas u ngrit djaloshi

( Siç ndodh në përrallë)

Duke ulëritur e bërtitur:

Ç’bëni o të marrë!

Se unë sa pash dhe ndjeva duhmën

Brenda fustanit të saj,

Vet balta më ngriti,

U bëra prapë i gjallë!...

123 views1 comment

1 Comment


Kozma Gjergji
Kozma Gjergji
Oct 04, 2020

Ky motiv i njohur, i cili ka "veshjen" e shpirtit tënd, na thotë edhe njëherë të vërtetën e përjetshme që "Hankot magjistare" bëjnë hatanë dhe mrekullinë: Ringrenë të vdekurin nga balta dhe të gjallin e çojnë gjer në çmendinë.

I dashur Myslim! Të jam mirënjohës për ndjeshmërinë ndaj shqetësimit tim për z.Klironomi. Urime të veçanta për tregimet dhe prozat poetike! Gjithë të mirat! Kozmai.

Like

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page