top of page

NATA E BARDHË


Nga Ildije Xhemali


Një zog më bëri ftesë Gëzimin e haresë Përjetova n' atë fluturim


"Mbi një pyll si fillim" Mendova: -Drurë të zhveshur Kaçube, rrugë e pashkelur.


Me mantel të bardhë Mbuluar pemët me radhë -Me gjethe a gjetherënë?!


Pylli ma mbajti të fshehtë -Eksploro, gjeje vetë. Më tutje, zbret një ujvar'


Bën dhe shkëbin të flasë Të flas e të këndoj Me stërkala na mbuloi


Rrug' e bardhë dredha-dredha Hyr e dil nëpër bredha Më çoi në çdo shtëpi


Larg përzën çdo dhimbje Gëzimit derën hapur kanat E MIRA qoftë në tonin prag!


1 Janar 2022

29 views0 comments

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page