top of page

Nëna, Poemë (Dy)


Nëna, Poemë (Dy)

Poezi nga Jackie KayGjithmonë kam dashur të lind

Të bëj atë gjë të pabesueshme natyrore

Atë që gratë e bëjnë - gati sa u theva

Kur dëgjova nuk mundemi

Dhe pastaj burri im më tha

Epo, ka gjithmonë adoptim

(nuk kishim provëza dhe pjesa tjetër

atëherë) dhe mirë edhe në fillim të viteve gjashtëdhjetë kishte diçka

Skandaloze për birësimin

T'i tregosh botës dështimin tënd të fshehtë

Rritja e një fëmije të huaj

Kush e dinte se çfarë do të ishte?


Por unë e doja shumë një fëmijë

Nuk kishte nevojë të dilte nga barku im

Ose fara e tij që unë ta dua

Dhe unë kisha motra që dukeshin njësoj si unë

Nuk kishte nevojë për veçori të kopjimit të karbonit

Projekte për breza

Ishte fëmija im, një fëmijë që doja


Kështu që unë pashë fëmijën tim të rritej

Gjithmonë i pari që e dëgjon atë natën

I gjithë ky biznes i nyjës së kërthizës është

E pakuptimta - burrat mund të përballojnë një gjumë më të thellë

Kjo eshte e gjitha. Dëgjova ta dëgjoja të fliste

Dhe kur ajo bëri, dëgjova zërin tim nën zërin e saj

Dhe tani disa nga sjelljet e saj

Më ngjasojnë mua


Të gjitha ato histori mund të më kishin pasur vërtet mua

Të besosh nëse nuk ushqehesh me gji

Nuk do të jesh kurrë afër dhe pjesa tjetër

Ngrohtësia e vajzës sime derdhet mbi mua

Lë një boshllëk

Kur ajo është larguar

Mendoj për nënën e saj. Ajo kujton se si e lexova

Të gjitha ato gazeta dhe revista

Prerje rreth birësimit

Ajo thotë se koka e saj është një enciklopedi

Nga historitë e qara: ato që nuk ishin kurrë

I thanë dhe bënë vetëvrasje në netët e tyre të dasmës


Gjithmonë kam besuar në tregim gjithsesi

Ju nuk mund ta mbani sekret diçka të tillë

Doja që ajo të mendonte për nënën tjetër

Atje duke menduar se fëmija që kam pasur do të jetë

Tetë sot nëntë sot deri në

Zoti e di kur. I thashë vajzës sime;

Vë bast se nëna jote nuk e ka humbur kurrë ditëlindjen tënde

Si mundi ajo


Tani kur njerëzit thonë ah por

Megjithatë, nuk është si të kesh fëmijën tënd

Unë them sigurisht që është çfarë tjetër është

Ajo është fëmija im që e kam rritur

Tregoi historitë e saj duke qarë nga humbjet

Qeshi me kënaqësitë e saj ajo është e imja.


Po. Epo, ndoshta kjo është arsyeja pse nuk e bëj

Si gjithë kjo bisedë për të qenit e zezë

E rrita si timen

Ashtu si çdo fëmijë tjetër

Ngjyra ka rëndësi për arrëzat

Por ajo thotë se vajza ime thotë

Ajo ka rëndësi për të.


Unë mendoj se do të kishte pasur gjëra

Nuk mund ta kuptoja me asnjë fëmijë

Ne e dinim që ajo ishte me ngjyrë

Ata na thanë se nuk kishin fëmijë në fillim

Dhe pata rastin të them se nuk kishte rëndësi

Çfarë ngjyre ishte dhe pastaj ata

Thanë, oh mirë, a jeni e sigurt në atë rast

Ne kemi një fëmijë për ju

Për të menduar, ajo as që mendohej si foshnjë!

Fëmija im fëmija im.

14 views0 comments

Comments


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page