top of page

NËNË TEREZA


MYSLIM MASKA

NËNË TEREZA

 

Studioi në perëndim

U vaftis me lindjen!...

Ti moj NËNË TEREZA

Ç’bëre moj,

KU ISHE?

Ti dhe ne të mjerët!

Jeta

Të beri shenjte

Për të gjithë NJERZINË

Shenjtërove botën

Harrove

SHQIPËRINË…

28 views1 comment

1 Comment


Kozma Gjergji
Kozma Gjergji
Dec 10, 2023

Përgëzime i nderuari Myslim për këndvështrimin tënd në këtë poezi kushtuar Shenjtores Nënë Tereza, për të cilën siç dihet janë shkruar qindra vjersha. Mendoj

se Fjala e bekuar dhe Lutjet e shenjta të Saj duhet të kenë ndikuar patjetër për

shëmbjen pa gjakderdhje të regjimit diktatorial, i cili edhe Asaj nuk ia lejoi kurrsesi

të shihte të Ëmën për së gjalli.

Pyetja e poezisë është shumë e vlefshme në veçanti për shqiptarët që drejtuan

perandori, siç ishte së fundmi ajo osmane ku pjesa dërrmuese e tyre jo vetëm nuk bën

asgjë për kombin e vet, por përkundrazi e luftuan me një egërsi mjaft më të keqe se e

armiqve të tij.

Ju uroj vazhdimisht me krijime sa më cilësore! K.Gjergji.

Like

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page