NËNË MOJ...


  NËNË MOJ...

  Nga Sherif Bllaca


  Nënë moj

  Lotin s’mund ta shoh

  Se në zemër më përcëllon

  Tani as këpucët e mia

  Mos i lypë të dera

  Se edhe pa mua

  Ndoshta vjen pranvera

  Edhe më e bukur

  Se herësh tjera

  Nënë moj

  Kush e peshon mallin tim

  E,PO...

  Herë e bukur

  Herë e lirë

  Herë e trishtë

  Herë e mirë

  Herë edhe hekur edhe zingjir

  Hrë gënjeshtër

  Herë e vërtetë

  Edhe kështu

  Të quajtkan jetë

  SA SHPEJT KALOI…

  Në orën time shpejtojnë minutat

  Në zemrën time shpeshtohen rrahjet

  Netët duken të rënda

  Pa mëshirë ikin.

  Dita është hidhëruar

  Pikon lot

  Nuk e di

  Pse tash ora rrahë aq shpejtë…

  E koha afrohet

  Pa pritur

  Këmbët sikur të inatosura

  Ngadalësojnë hapat

  Sytë më mjegullohen nga trishtimi

  Ora

  Gjithnjë tik e tak...

  Qyteti e shtëpia

  Sikur nuk më flasin

  As nuk i shohë

  As s’mund t’i prekë

  Mbeten atje

  Atje ku ishin e ku i lash…

  Nuk di kur do kthehem përsëri

  Kafeja e mëngjesit loton

  Karrige e zbrazet mbetet kujtim,

  Mirë u pafshim

  Mirë u takofshim shtëpia ime e dashur

  Qyteti im

  Po të lë me gjethet e vjeshtës mbuluar...

  NË LIBRIN TIM

  Këto vargje të shkruara

  Lexoni me ëndje e zemër

  Dhe ju lutëm mos i lëndoni

  Se në faqët e librit

  Shkronjat shpesh dridhen

  Nga malli e trishtimi

  Shfletoni ngadalë ju lutëm

  Aty do t’i hasni pikat e lotit

  Të perziara me dheun

  E atdhut tim

  Më këngën për rikthim

  Përherë në përqafim

  KËSHILLA E BABAIT

  Ishte i shtrirë në krevat

  Eja këtu afër meje tha

  Dhe mirë dëgjo

  Jam i sëmur tani

  Tetëmbëdhjetë vite në burg shqiponjën e barta në gjoks

  Shqiponjën po e lë këtu

  Për të dhashë rininë

  Dhe, nuk po vdes në tokë të sllavit

  Po vdes këtu në atdheun tim

  Të këshilloj më tha

  Dheun tëndë mos e shitë

  As kurrë mos e tradhto

  Po të larguan dhunshëm

  Betohu të kthehesh prapë

  Atdheu të mos qaj për ty

  Se dritën e parë këtu e ke parë

  Shtatin e rrite këtu

  Dhe vdekjen bëre këtu

  Ky është djepi yt

  Këtu i kishe gjysh e stërgjysh

  Këtu le të jetë edhe varri yt kështu të këshillon babai biro...

  21 views

  Shkrimet e fundit