top of page

…në poezi ka vetëm mall


Dail Terziu 1936-2020

…në poezi ka vetëm mall

Fatmir Terziu


Nëse mbi këtë tufë ende përlotem

prej zemrës sime del Baba

një ditë, të jap fjalën, do të mundohen ta ndal

loti nuk qenka shaka

e pakta, ku s'mund të them më fal,

e pakta, që meket jashtë çdo brenge…

nga lart sikurse e sheh…

… e pakta që mund të dhuroja në udhëikjen tënde

një dakordësi që s'e fsheh,

nuk i duroj dot gjerbjet nën plazmë të përskuqur

Ti më rikthen në kohën e forcës

Ti më lë të fluturoj në krah pëllumbash

me Fjalën tënde në ndjesinë orbit rreth botës

në damarët e qiellit që i shkel

vetëm Ti

më jep brenda dhimbjes një magji

dhe unë si mund ta fsheh këtë buqetë

nëse do të përlotem sërrish

nëse do nëm kohën që të mban në ëndërra

nëse do kërkoj nga dielli rrezen e artë

të shkruaj

e të rishkruaj

e të riiiiishkruaj

e pakta kaq mund të ishte një dhuratë

e përse duhet ta vuaj,

e përse duhet të mbetet një lëngatë

më pas bekimi zbardhet përditë

e natën e bekon të bëhet ditë… e s'ka më natë

edhe pse jetojmë ende me Covid

në poezi ka vetëm mall…

20 views0 comments

Comentarios


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page