top of page

NË ODAT E BURRAVE SELIMI, KUJTOHET ME KENGË…….


Ibrahim Hajdarmataj

Nder shumë Bytyças heroik të Malësis së Gjakoves, Tropojë, është edhe heroizmi i patriotit Selim Malë Bajraktari, i cili u pushkatue në fshatin Hereç të Gjakoves bashkë me 22 patriot, para 75 vjeteve, trupat e tyre i hedhin në bunar (pus uji). Vetem nga krahina e Bytyçit ishin 13 vet te pushkatuar. Ata luftuen për një Shqipëri të lirë. Ndër luftrat që ka mar pjesë Selimi kunder shkaut (Serbeve), dallohet në ato vite, në luften e Plavë e Gucisë në Mal te Zi, bashkë me patriotet Mus Avdyl Nezaj nga fshati Leniq i Bytyçit, Mustaf Beka i fshatit Geghisen të Krasniqes, të cilet luftuan me heroizem 2 ditë e 2 netë pa ngren pa pire dhe pa gjumë .
Në foto: Patrioti Selim Malë Bajraktari


Në odat e burrave, të Malësis së Gjakoves, me gjith se kan kalue 75 vjet, për patriotin Selim, kendohen kengë per të dhe per shoket e tijë luftëtar.


Ibrahim Hajdarmataj

Tel. 069 246 9145

Kryetar i OJF “Arsimtarve”

e-mail: ibrahimhajdarmataj@yahoo.com

19 views0 comments

Komentarai


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page