top of page

Në ndihmë të vetëpunësuarve në Mbretëri të Bashkuar


Në ndihmë të vetëpunësuarve në Mbretëri të Bashkuar

I dashur klient,

Ne ju shkruajtëm javën e kaluar për t'ju ndihmuar të përgatiteni të bëni një kërkesë përmes Skemës së Mbajtjes së Punës nga situata Coronavirus. Tani po shkruajmë për t'ju thënë se si dhe kur të keni qasje në sistem me disa më shumë informacione për atë që do t'ju duhet të keni gati përpara se sistemi të shkojë drejtpërdrejt. Ne po ju azhurnojmë gjithashtu për një ndryshim të rëndësishëm në skemën në lidhje me pranueshmërinë e punonjësve:

· ju mund të kërkoni për punonjësit që ishin të punësuar që nga 19 Mars 2020 dhe ishin në listën tuaj të pagave PAYE në ose para kësaj date; kjo do të thotë që ju do të keni bërë një paraqitje të RTI duke na njoftuar për pagesën e këtij punonjësi në ose përpara 19 Mars 2020

· punonjësit që ishin të punësuar që nga 28 shkurti 2020 dhe në listën e pagave (d.m.th. na u njoftua për një paraqitje të RTI-së në ose para 28 shkurtit) dhe u bënë të tepërt ose u ndalën së punuari për ju pas kësaj, dhe para 19 Mars 2020, gjithashtu mund të kualifikohen për skema nëse i punësoni përsëri dhe i vini ato në leje.

Më shumë informacion mbi këtë mund të gjeni në GOV.UK.

Si të pretendosh

Ndërsa përgatiteni të bëni një kërkesë, ju lutemi vini re:

· shërbimi i kërkesave online do të lansohet në GOV.UK në 20 të prillit 2020 - ju lutemi mos provoni ta përdorni atë përpara kësaj date pasi nuk do të jetë në dispozicion

· mënyra e vetme për të bërë një kërkesë është në internet - shërbimi duhet të jetë i thjeshtë për t’u përdorur dhe çdo mbështetje që ju nevojitet në dispozicion në GOV.UK; kjo do të përfshijë ndihmë për llogaritjen e sasisë që mund të kërkoni

· ju mund ta bëni vetë kërkesën edhe nëse zakonisht përdorni një agjent

· pretendimet do të paguhen brenda 6 ditëve të punës; nuk duhet të na kontaktoni nëse nuk është absolutisht e nevojshme - çdo pyetje duhet të drejtohet te agjenti, përfaqësuesi ose shërbimi ynë në internet

· ne nuk mund t'u përgjigjemi pyetjeve nga punonjësit - ata do të duhet t'i mbledhin këto drejtpërdrejt me ju, si punëdhënësi i tyre.

Informacione që do t'ju duhen para se të bëni kërkesë

Përveç informacionit në emailin tonë të mëparshëm, do t'ju duhet të keni këto në vazhdim para datës 20 Prill 2020:

· një ID Gateëay Qeveritare (GG) dhe fjalëkalim - nëse nuk keni tashmë një llogari GG, mund të aplikoni për një në internet, ose duke shkuar në GOV.UK dhe duke kërkuar për 'shërbimet HMRC: regjistrohuni ose regjistrohuni'

· regjistrohuni për PAYE në internet - nëse nuk jeni regjistruar akoma, mund ta bëni këtë tani, ose duke shkuar në GOV.UK dhe duke kërkuar 'PAYE Online për punëdhënësit'

informacionin e mëposhtëm për secilin punonjës të punësuar për të cilin do të kërkoni:

Emri.

Numri i Sigurimeve Kombëtare.

Periudha e kërkesës dhe shuma e kërkesës.

PAGESA / numri i punonjësve (opsionale).

· nëse keni më pak se 100 staf të punësuar - do t'ju duhet të futni informacione direkt në sistem për secilin punonjës

· nëse keni 100 ose më shumë staf të punësuar - do t'ju duhet të ngarkoni një skedar me informacion për secilin punonjës; ne do të pranojmë llojet e mëposhtme të skedarëve: .xls .xlsx .csv .ododet.

Nëse doni që një agjent të veprojë për ju

Ju lutemi vini re:

· agjentët e autorizuar për të vepruar për ju për çështjet PAYE mund të bëjnë kërkesën në emrin tuaj duke përdorur ID dhe fjalëkalimin e tyre

· do t'ju duhet të tregoni agjentit tuaj në cilën llogari bankare në Mbretërinë e Bashkuar dëshironi të paguani grantin, në mënyrë që të siguroheni që fondet të paguhen sa më shpejt që të jetë e mundur për ju.

Ju duhet të mbani të gjitha regjistrimet dhe llogaritjet në lidhje me pretendimet tuaja.

Udhëzimet për GOV.UK po azhurnohen rregullisht, kështu që ju lutemi rishikoni atë shpesh.

Ne vazhdojmë t'ju dëshirojmë të gjitha më të mirat në këtë kohë sfiduese.

Juaji sinqerisht

Jim Harra

Sekretari i Parë i Përhershëm dhe Kryeshefi Ekzekutiv - HMRC

42 views0 comments

Comentarios


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page