Në mbështetje të dialogut për Teatrin Kombëtar në TiranëNë vitin 2006 krahas katër objekteve të tjera ikonikë të Londrës, Kulla e Colliers Wood, Hoteli Tower nga Tower Bridge, Selia Zvicerane Re - e njohur më mirë si Gherkin dhe Centrepoint, ajo u votua si një nga pesë objektet më të shëmtuara që duhej të shembeshin. Në fakt Kulla e Colliers Wood u votua si ndërtesa më e urryer e Londrës, dhe pas saj në vendin e katërt u vendos kompleksi i Artit në Southbank, ose sikurse njihet ndryshe afër Syrit të Londrës. Mjaft arkitektë, zyrtarë dhe politikanë u rrjeshtuan që ato të shembeshin, pra të rindërtoheshin të gjashtë ndërtesat më të shëmtuara të Londrës. Debati shkoi në publik, pastaj në mesin e specialistëve të arkitekturës. Në Qendrën Southbank ishte dhe Dhoma Purcell, një vend koncertesh dhe shfaqjesh, një nga komplekset kryesore kulturore qendrore të Londrës. Është emërtuar pas kompozitorit anglez të shekullit të 17-të, Henry Purcell dhe ka 370 vende. Kjo ishte dhe një nga pikat që ndryshoi hahet e debateve.

Në një pjesë të fundit, plot dashuri për Qendrën Southbank, por k