NË KUADËR TË JAVËS SË ÇAMËRISË


NË KUADËR TË JAVËS SË ÇAMËRISË

Nga Sali Bollati


Gjate jetes time qe ne foshnjeri dhe deri me sot, kur nipi im me emerin-LIS; u pergjigjet miqeve se Gjyshi im nuk eshte plak por i moshuar, nuk mund te me zere gjumi dhe aqe me pak te zgjohem pa Çameri-Epir ne mendje e zemer. Jam debuar nga ai vend i Bekuar Shqiptar ku njerezit e mi më te dashur, te masakruar e te vrare, nuk jane as varrosur?! Shume shkrime jane botuar dhe njohur me historine e hidhur te mbas viteve 1944-1945, mbas masakrave, vrasjeve dhe debimeve me dhune nga ato Troje dhe toka te lulezuara pjellore ku kemi lindur e jetuar te lumtur mijera vjete, ku kemi folur Gjuhen e Perendise qe ne kohen e Mbretit Pirro- qe si nje Zog i Ipjes-Shqipes' Pirro Burri, ne Ledhes lere; Ne kaha Iperoja te kemi Nder! Dhe vete Skenderbeu i Madherishem mbante titullin Princ i Epirit.

Ketu nuk duhet harruar asnjehere