Në kohë virusi…
  Luan Xhuli

  Në kohë virusi…

  …gjeta çastin të mendoja për një të harruar.

  Edhe për një të vdekur,

  që nuk shkova të shihja një herë shtëpinë e tij të ikjes.

  Për një takim,

  që refuzova i nxitur nga gënjeshtra

  u kujtova sot,

  ku edhe kockat më ndihen të copëzuara…

  I tërhoqa veshin vetes,

  derisa më dhëmbi mendimi :

  -O njerëz,

  ndëshkoni qënien me çekanin e sotëm të dhimbjes.

  Të shkruar me shkumës jemi

  mbi këtë letër të zhubrosur,

  pagëzuar si jetë.

  Gjysëm e grisur

  dhe gjysëm e ngrënë,

  nga mëndjemadhësia jonë e vetes…!

  Luan Xhuli

  Athine


  23 views

  Shkrimet e fundit