Në ditën e trembëdhjetë të Krishtlindjes dashuria ime e vërtetë më telefonoi. . .


Dave CalderEpo, unë mendoj se duhet të jem mirënjohës, ju padyshim që keni ikur

me shumë telashe dhe shpenzime - ose ndoshta nga koka juaj.

Po, më pëlqyen zogjtë - të vegjlit gjithsesi ishin argëtues

nëse më tepër i çrregullt, por tani pulat janë ulur në shtratin tim

dhe pjesa tjetër janë të vendosura në veshjet. Është e vështirë të flesh

me gjithë atë gugatje, e lëre më ulërimën e patave

vezët e të cilave janë kudo, por kryesisht në një grumbull të errët të thyer

në divan. Jo, pse duhet të kem mendjen? Nuk mund të marr asnjë paqe

kudo - salloni është plot me bateristë që lëshojnë tom-toma

dhe zotërat zvarrisës u përplasën nga kërcimi maniak.

kuzhina është e mbushur me lopë dhe mjelëse dhe mban erë një milion bomba të qelbura

dhe mjaft qumësht i thartë për të zgjatur një vit. Tubat? I kisha harruar -

nuk ishin telashe, i pagova dhe ata shkuan. Por nuk mund të shpëtoj

nga këto zonja të reja. Ata nuk do të ndalojnë së kërcyeri ose do ta ulin muzikën

dhe ata janë gjithmonë në banjë, duke piskatur ndërsa rrëshqasin

nëpër dyshemenë e përmbytur. Jo, nuk kam nevojë për një tub hidraulik,

janë vetëm mjellmat - ku tjetër mund të notojnë? Gjëra të varfra,

Mendoj se ata po çmenden, si unë. Kur shkova për të larë timen

duart njëri hëngri sapunin, tjetri gëlltiti unazat e arta.

Dhe dardha vdiq. Shumë e thatë. Pra faleminderit për asgjë,

Dashuri. Mirupafshim!

(përktheu: F. Terziu)