top of page

Myslimanët me Covid-19 u kërkohet të mos agjërojnë gjatë Ramazanit


Myslimanët me Covid-19 u kërkohet të mos agjërojnë gjatë Ramazanit "Ndjekja e udhëzimeve të paraqitura nga Qeveria është pak a shumë një detyrim fetar" Një mjek musliman dhe një fushatë shëndetësore ka thënë se ekziston një detyrim fetar që rregullat e bllokimit të Mbretërisë së Bashkuar të zbatohen gjatë Ramazanit, dhe i inkurajoi ata që kanë kontraktuar Covid-19 të mos agjërojnë. Muaji i shenjtë, në të cilin muslimanët e rritur agjërojnë dhe reflektojnë, fillon në 23 Prill dhe zakonisht i sheh adhuruesit që mblidhen, luten dhe festojnë së bashku, duke marrë pjesë në xhami. Sidoqoftë, Dr Zahid Chauhan OBE thotë se ka motive të bazuara në besim për njerëzit e të gjitha feve për të shmangur thyerjen e udhëzimeve të bllokimit të Covid-19 të Mbretërisë së Bashkuar, dhe madje edhe duke mbështetur tekste fetare.

15 views0 comments

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page