Mos u ngopsh,o Përparim!


Ah,kjo vjeshtë që po del!


(cikël me poezi )


Nga Përparim Hysi


1. E,ç'më duhet?!


As më duhet gjë prej gjëje

Asgjësend nuk ma mbush synë

Se me ty unë jam në mëndje

Se,pa ty,shkoj në vidhimë.


S'gjej rehat dhe zë rënkoj

Si diçka të më ket humbur

Vij vërdall dhe zë kërkoj

Po ku je,o syri i bukur?


Kjo është gjëja që më mbush

Edhe bëhem si i plotë

Syri yt mua më rrëmbush

Gjithçka tjetër duket kot...


2.Kur pashë buzën


Kur pashë buzën që më qeshte

Mua goja vesh më vesh

Sa s'më zunë "ethe vjeshte"

Se sinjalet i marrë vesh.


Zë i hedh në horoskop

Një nga një i deshifroj

Një sinjal diçka më thotë

Pak a shumë:të dashuroj.


THem kështu se është mëdyshje

Horoskopi "troç" më flet

E kështu pa si e qyshe

E puth buzën që më qesh.


3.Kur më fole ti


Kur më fole ti,i perëndove sytë

Turp kishe a si?Mbeta si i dytë

Të zura me duar që të"nxirja gjumin"

Por më ke përvëluar,mua,të paudhin.


Se më dogje zjarr(mënd u dogja fare)

Ç'pate ,syperënduar?Ç'pate,rrënjëdale?

Desha apo s'desha,i shkëmbyem"tepsitë"

Të harbon dhe vjeshta(ja tek janë"dëshmmitë?!"