top of page

Momente
Ashtu si stërkalat e detit aq të pandjeshme

ka momente të pandashme në jetë.

Disa njerëz i njoh mjaft vonë, disa njerëz njihen shpejt.

Janë disa momente,

ndjehem rebel, i hutuar në ajër.

Ndonjëherë me pak frikë, iki me ngut,

duke u shfaqur me një mimikë të varfër,

duke u ndjerë i pasigurt.

Duke dëgjuar biseda të ëmbla të qiejve

me oshëtima, me britma, me të shtëna.

Kur nxjerr vetveten për shëtitje,

dëgjoj bisedat e ëmbla të momenteve të pathëna.

Rënia, pengimi dhe ngritja është e vështirë,

por morali nuk bie, mbetet i ngrirë.

Ndjej dehje të rastit me ilaçin e maturisë

ndërsa ndjek ëndrrat rrugës ka patrullë kujtimesh

duke djegur momentet e vrara prej mërzisë,

zgjoj mëngjese të ndritshëm mendimesh.

57 views0 comments

Komentarai


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page