top of page

"MOLLA" që "ngatërroi PERËNDITË"


"MOLLA" që"ngatërroti PERËNDITË"

Për ANNA AHMATOVA (1899-1966)

(poezi)


Nga Përparim Hysi Pse më duket se ti qe "molla" që si HERA, E vërvite dhe i "ngatërrove Perënditë" Qe me mjaft sharm dhe e bukur si HELENA* I përpive dhe të përpinë dashuritë. Sa të pa në "ROTONDO",MODILIANI ** Sakaq me laps të"saldoi" mbi kartë Mbi kokë,sa qe gjallë,e mbajti ALEKSANDRI *** Dhe mend nga ti pësoi atak!!! GUMILIEVI, SHILJENKO,PANINI...**** Kush të pa dhe me ty nuk ra në dashuri? PASTERNAKUN,thonë, e zuri "gripi" Dhe lista vazhdon,,, nuk ka se si? Gjaku tartar, gurgullues ndër deje Portreti i bukur kë nuk turbullioi? Ti qe si një blerim pas një rrëkeje Sado që bolshevizmi jetën ta sakatojë.


Por balli të mbeti i badhë,sado e pafat Si një bjerozkë e evshur me blerim Oh, ai ball,meriton kurorë të artë Këtë kurorë e meriton për poezinë. Se shkruaje poezi si me duartë e erës Një magje me vargje gtujae veç dashuri Vjen edhe mëe bukur nga portreti i HELENËS KIshe hak që"ngatërrove PERËNDI".

* HELENA e TROJËS **ROTONDO-klub në Paris.Modiliani-piktor i famshëm hebre-italian. *** ALEKSANDËR BLLOK **** GUMILIEVI-bashkëshort i pushkatuar nga regjimi bolshevik. Tiranë,26 janar 2021

24 views0 comments

Comentarios


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page