top of page

„Mirrënjohja Nënë Tereza“, nga ZDPUVM për Fatmir Terziun


„Mirrënjohja Nënë Tereza“, nga ZDPUVM për Fatmir Terziun


Miq të dashur e të nderuar, dua të ndaj me Ju të gjithë një vlerësim që më është dhënë nga ZDPUVM, Shoqëria e Shkrimtarëve dhe Artistëve „Vlasi e Maqedonisë së Veriut“.

Është ky vlerësim që më erdhi sot nga larg, kryeqyteti i Maqedonisë së Veriut. Vlerësimi është dhënë në nder të Festivalit „Rruga drejt dritës së Nënë Terezës“ i cili mbahet në Shkup. Është pikërisht kjo dekoratë që është dhënë në unanimitet nga anëtarët e ZDPUVM me motivacionin „Mirrënjohja Nënë Tereza“, në vlerësimi të punës sime shkencore, akademike, krijuese dhe për ndihmën dhe mbështetjen e dhënë ndaj krijuesve të kësaj shoqate dhe afirmimin e krijimtarisë së tyre në botë.

Faleminderit shumë ZDPUVM, Shoqëria e Shkrimtarëve dhe Artistëve „Vlasi e Maqedonisë së Veriut“.
„Благодарност Мајка Тереза“, од ЗДПУВМ за Фатмир Терзиу


Драги и почитувани пријатели, сакам со сите вас да ја споделам благодарноста што ми ја упати ЗДПУВМ, Друштвото на писатели и уметници „Власи е Северна Македонија“.

Токму оваа оценка ми дојде денес од далеку, главниот град на Северна Македонија. Наградата е доделена во чест на фестивалот „Пат до светлината на Мајка Тереза“ што се одржува во Скопје. Токму ова одликување едногласно го доделија членовите на ЗДПУВМ со мотивација „Благодарам Мајка Тереза“, во знак на благодарност за мојот научен, академски, творечки труд и за помошта и поддршката дадена на креаторите на ова здружение и афирмацијата на нивната креативност во светот.

Ви благодарам многу ЗДПУВМ, Друштво на писатели и уметници „Власи од Северна Македонија“."Mother Teresa" acknowledgment from ZDPUVM for Fatmir Terziu


Dear and respected friends, I want to share with you all an appreciation given to me by ZDPUVM, Society of Writers and Artists "Vlasi e North Macedonia".

It is this assessment that came to me today from far away, the capital of North Macedonia. The award was given in honor of the "Road to the Light of Mother Teresa" Festival, which is held in Skopje. It is precisely this decoration that was given unanimously by the members of ZDPUVM with the motivation "Thanking Mother Teresa", in appreciation of my scientific, academic, creative work and for the help and support given to the creators of this association and the affirmation of their creativity in world.

Thank you very much ZDPUVM, Society of Writers and Artists "Vlasi of North Macedonia".

31 views4 comments

4 Comments


Kozma Gjergji
Kozma Gjergji
Sep 11, 2022

Me gëzimin e këtij njoftimi i shpreh urimin tim më të përzemert Mikut të veçant të të gjithë krijuesve dhe personalitetit të shquar të kulturës sonë mbarëkombëtare Profesor Doktor Fatmir Terziut për shpërblimin dhe vlerësimin e madh nga Shoqëria e Shkrimtarëve dhe Artistëve "Vlasi e Maqedonisë së Veriut".

Me shumë konsideratë, K.Gjergji.

Venecia, 11 shtator 2022.

Like

I nderuar Prof. Dr. FATMIR TERZIU! Ky vleresim i merituar eshte nder dhe gezim i madh,

jo vetem per Ju, por dhe per miqte tuaj. Urime dhe suksese te tjera. Me shume respekt

Myslim Maska, Athine

Like

Eshref Ymeri
Eshref Ymeri
Sep 10, 2022

Lexues të nderuar dhe të respektuar,

Ne të gjithë jemi krenarë që, në gjirin e kulturës evropiane, në radhët e diasporës shqiptare në Perëndim, Prof.dr. Fatmir Terziu zë kryet e vendit, si një intelektual mjaft i talentuar, i shquar në shumë fusha të dijes.

Vlerësimi i merituar që Profesor Fatmirit i është bërë nga ana e Shoqërisë së Shkrimtarëve dhe Artistëve “Vlasi e Maqedonisë së Veriut“, më solli në kujtesë fjalët e arta të studiuesit të letërsisë dhe të publicistit danez Georg Brandes (1842-1927), cili ka thënë:

“Njeriu i talentuar është burimi dhe fillesa e një qytetërimi të ri”.

Urime nga zemra Profesor Fatmirit.

Eshref Ymeri

Kaliforni, 10 shtator 2022

Like

Shume urime per vleresimin, profesor Fatmiri! Jam i sigurt se te tjera vleresime do ta pasojne duke marre ne konsiderate kontributin tuaj te vyer, ne veçanti ne mbeshtetjen qe u beni krijuesve ne mbare trevat ku flitet e shkruhet shqip.

Edhe njehere urime!

Me shume respekt per ju,

Sefulla Kata, Tirane

Like

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page