top of page

Mirësevini në Britaninë e Vogël - në malet e Shqipërisë veriore


Joshja e Mbretërisë së Bashkuar është e dukshme edhe në një kafene të thjeshtë në qytetin e Hasit. Sipas kryebashkiakut lokal: "Para se njerëzit të fillonin të shkonin në Britani, Hasi ishte një katastrofë totale"

(HANNAH LUCINDA SMITH)
Makinat kanë targa të Mbretërisë e Bashkuar dhe burrat kanë thekse Cockney. Të pasur apo të varfër, të rinj apo të moshuar, ata mezi presin rrugët e Londrës

Lart në malet e Shqipërisë veriore ndodhet qyteti që ata e quajnë Britania e Vogël. Rrugët e Hasit, një vend i varfër shtatë kilometra nga kufiri kosovar me një popullsi prej 17,000 banorësh, janë të mbushura me makina luksoze të blera në Mbretërinë e Bashkuar dhe tingëllojnë nën tingujt e gjuhës angleze, që flitet me një aluzion të veçantë të Cockney. Që nga rënia e regjimit komunist të Shqipërisë në 1991, shumica e të rinjve këtu ëndërrojnë të shkojnë në Britani. Meti, 28 vjeç, arriti ta bëjë këtë tetë vjet më parë, duke u hedhur në pjesën e pasme të një kamioni në Belgjikë dhe duke u shkarkuar në Dover. Tani ai ka leje të pacaktuar për të qëndruar në MB dhe do të ketë të drejtë të aplikojë për shtetësi në dy vjet. Këtë verë ai, si shumë të tjerë që kanë … lexo tek LIDHJA

20 views0 comments

Comentarios


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page