top of page

Miq, më 14 Maj 2023 dilni dhe votoni

Updated: May 13
Miq, më 14 Maj 2023 dilni dhe votoni


Prof. Dr. Luçiano Boçi solli një risi të re të fushatës elektorale për Pushtetin Lokal. Ai realizoi një fushatë pozitive dhe konstruktive që synon popullin. U ofroi bashkëqytetarëve të tij elbasanas një model cilësisht të ri qeverisjeje, politika e djathtë ishte udhëheqëse dhe do të jetë e tillë në në punën e tij. Kështu u shpreh ai që në fillim, sa u zgjodh kandidat i Koalicionit "Bashkë Fitojmë" për kryetar të Bashkisë së Elbasanit. Luçiano Boçi (lindur më 26 mars 1967 në Elbasan) është politikan shqiptar, deputet i Partisë Demokratike në Kuvendin e Shqipërisë. Në zgjedhjet e vitit 2023, ai është kandidat për postin e kryetarit të Bashkisë së Elbasanit nën siglën e Partisë Demokratike.

Po pse themi bëri një risi në këtë fushatë për këto zgjedhje? Ai theksoi “Besoj se do të kthej buzëqeshjen në fytyrat e njerëzve” dhe “Besoj se problemet kanë zgjidhje, prandaj e pranova nominimin në betejën e vështirë”. E pranoi sfidën për të marrë pjesë në betejën për kryetar të Bashkisë së Elbasanit, i udhëhequr nga ideja se banorët e Elbasanit meritojnë një jetë më dinjitoze dhe më të mirë. Ata meritojnë një alternativë, një ndryshim të status quo-së disavjeçare politiko-ekonomike të udhëhequr nga njeriu dhe grupi i emëruar nga lart. Prandaj koalicioni quhet "Bashkë Fitojmë". Kandidati i këtij koalicioni beson se, i udhëhequr nga përvoja e tij profesionale dhe jetësore dhe me mbështetjen e ekipit të tij, mund t'u ofroj qytetarëve të Elbasanit një model cilësor të ri për menaxhimin e Bashkisë.

Por jo vetëm kaq, Boçi premtoi dhe siguroi për ndryshimin e qëndrimit të administratës ndaj qytetarëve, për ta bërë Bashkinë transparente dhe të aksesueshme. Ai tha se ai vetë dhe ekipi i tij garantojnë punë 24 ore për ta kthyer Elbasanin dhe vendbanimet e tjera në kërthizë të Shqipërisë në për jetesë më të mirë, turizëm, biznes dhe investime në vendin tonë. Vlerësimin e japin qytetarët që largohen nga bashkia. Për dy mandatet e fundit në këtë Bashki, popullsia është zvogëluar për më shumë se 10 për qind.

Risia e Boçit është se ai mbështetet te të rinjtë, të dobëtit social, të pafavorizuarit, pensionistët, punëtorët, njerëzit me biznese të vogla dhe të mesme, me dy fjalë, të gjithë ata që janë të pakënaqur me modelin aktual të menaxhimit.

Qytetarët nga Elbasani kanë dëgjuar premtime me zë të lartë vitet e fundit, një tjetër është specialisti i hedhjes në erë të balonave. Boçi ka dhënë prova që të punojë me ndershmëri dhe është i hapur, për të mirën e shoqërisë. Në vijim të programit të tij të menaxhimit, ai premtoi se bashkë do të ndryshojmë rrënjësisht punën e administratës komunale, që synon akses më të madh, hapje, efikasitet dhe drejtësi, si dhe respektimin e ligjit, disiplinës administrative dhe financiare, luftimin e papunësisë dhe ndryshimin e qëndrimit ndaj investitorëve dhe të vegjëlve. dhe biznesi i mesëm, përdorimi më efikas i fondeve të BE-së.

Besojmë se në politikë zënë një vend të padiskutueshëm njerëzit që e kanë dëshmuar veten në të paktën një fushë, qoftë personale apo profesionale, zotërojnë cilësi si ndershmëria, puna dhe dinjiteti. Nëse të gjithë të përfshirët në politikë ndjekin këto parime, besimi në mënyrë të pashmangshme do të fillojë të kthehet. Por për të bërë një rikthim të plotë, është gjithashtu e nevojshme të krijohet një klasë e mesme, e cila aktualisht mungon dhe ka një ndarje në shoqëri midis super të pasurve dhe mbijetesave. Siç përmend Joseph Stiglitz (Stiglitz u nderua me Çmimin Nobel Memorial në Shkenca Ekonomike në 2001 dhe me Medaljen John Bates Clark në 1979. Ai është një ish-zëvendës president i lartë dhe kryeekonomist i Bankës Botërore dhe një ish-kryetar i Këshillit të Këshilltarëve Ekonomikë të SHBA-së.) në Çmimin e Pabarazisë, pa një klasë të mesme, uria dhe zhgënjimi do të rriten.

Boçi bëri një fushatë person për person. Ai nuk bëri bujë për të përhapur lajme të çuditshme në të gjithë mediat. Fushata e tij propozoi një konkurs të programeve dhe ideve reale për një menaxhim sa më efektiv të bashkisë.

Politika e djathtë është udhëheqëse në programin e tij të menaxhimit. Ai u fikusua në disa pika kryesore, konkretisht - hapja dhe transparenca, përmirësimi i mjedisit jetësor të popullatës duke rritur punësimin dhe të ardhurat. Kjo do të kufizojë varfërinë, do të sigurojë akses në arsim cilësor, kujdes shëndetësor dhe kujdes social. Së fundmi, por jo më pak e rëndësishme, ai theksoi se do të bëjë përpjekje për pjesëmarrje reale qytetare në pushtetin lokal dhe përfshirje të bashkisë në zgjidhjen e problemeve të qytetarëve.

Ndaj me Luçiano Boçin kryetar shumica besojnë vërtet se problemet kanë zgjidhje dhe pikërisht për këtë e pranoi nominimin për të udhëhequr këtë betejë të vështirë. Mendojmë se ky është një objektiv krejtësisht i arritshëm. Me përpjekjet e përbashkëta të qytetarëve të bashkisë, bizneseve lokale, administratës bashkiake, përfaqësuesve të popullit të rrethit, këshilltarëve bashkiakë dhe qeverisë, me ndihmën e programeve evropiane, Boçi mendon dhe premton se do të bëhet gjithçka që është e mundur për të ndryshuar gjendjen për të mirë në të gjitha fushat e zhvillimit shpirtëror dhe material.

Dhe së fundi, por jo më pak e rëndësishme, me këtë risi të re besojmë se me votën për Luçiano Boçin do të kthehet buzëqeshja në fytyrat e njerëzve dhe shpresa për zhvillimin e Elbasanit jashtë të privilegjuarve të familjeve që mbajnë peng prej disa vitesh. Miq, më 14 Maj 2023 dilni dhe votoni. Votoni Prof Dr Luçiano Boçin risinë e re dhe shpresën e munguar të progresit. Votoni “Bashkë Fitojmë” me fletën e votimit përkatëse!


12 Maj 2023

51 views0 comments

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page