MILITANTËT EKSTREMISTË


  Vullnet Mato

  Vullnet Mato

  MILITANTËT EKSTREMISTË

  Është tjetër të kesh bindje politike

  dhe tjetër të jesh militant ekstremist.

  Bindja është lidhje qëllimesh fisnike,

  militanti është servil maniak i partisë.

  Militanti shkon pas turmës verbërisht,

  me simpatinë e tij për liderin kryesor,

  Kurse bindja te kauza vendosmërisht,

  ka qëllim unitetin, me interes shoqëror.

  Militantët kanë interesa pragmatiste,

  të sigurojnë vend pune, ose privilegje,

  thërrasin “Urra! Urra!, për tregti pise,

  të gatshëm gjithmonë me lepe, peqe!...

  Ndërsa të bindurit te kauza e madhe,

  diskutojnë probleme, kritikojnë gabime,

  si të bëhet më mirë, si të zgjidhen halle,

  për jetë më të begatshme dhe liri fryme.

  Militantët i prishin punë popullit sovran,

  për idhullin, përplasen me kundërshtarë,

  të zgjatin kohën e sundimit diktatorial,

  blejnë vota dhe derdhin fonde në sirtarë,

  Teksa popullin e bren varfëria dhe emigrimi,

  militantët lënë gjendjen në të njëjtin moçal,

  të rriten gjarpërinjtë, të stimulohet krimi,

  të bëhet pasuria e korrupsionit sa një mal.

  Ndaj them, me gojën e qytetarit asnjanës:

  Është turp dhe mëkat për shtresat e mjera,

  të sundosh me militantët dhe matrapazët,

  të cilët kthehen shpesh, andej nga fryn era!


  #Vullnet #Mato

  14 views

  Shkrimet e fundit