top of page

Mikes për SHËN VALENTIN


Mikes për SHËN VALENTIN !

(poezi)


Nga Përparim Hysi


Herë më je si re puplore,

Herë më je si fllad maji

Tash, në dimër, flokëdëbore

Që rri fshehur në një pllajë.


Herë më dukesh rrezedielli

Si e plotë në ditëprilli

Unë të shoh, më pushton shendi

Se me ty ikën dhe dimri.


Ikën dimri,vjen pranvera

Rreth e qark veç gjallëri

Pse më duket që tek dera

Po troket ti, tani?


Dhe zëmë dalim të dy tok

DITË E SHENJTË:-SHËN VALENTIN!

O mor çast,bëmu shok!

Të kënaqet shpirti im,


Unë vërtet që jam me thinja

Nuk kam moshë për SHËNVALENTIN

Por sa më shfaqet dhe më fton mikja

Behar bëhet shpirti im.


Tiranë,13 shkurt 2021

44 views0 comments

Komentáře


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page