MENDIMI RINOR QË NDEZ PROF. ESHREF YMERI


Shefqet Meko

- Përshtypje dhe impulse “atomike” nga një bisedë telefonike-Si fillim


Njeriu jeton që të përcjellë mesazhe dhe impulse pozitive tek të tjerët. Ky është një mision lehtësisht i arritshem mendoj, mjafton të mos mungojë dëshira. Në eksperiancat dhe momentet tona, që për fatin tonë të rastësishëm shtrihen në dy epoka dhe në dy shekuj e, për jo pak nga ne, edhe në dy kontinente, ata, të mirët, punëpalodhurit, shembujt që na kanë nxitur t’u ngjajmë apo t’i ndjekim disi në profilet e tyre, janë të shumtë. Secili nga ne ka krijuar një “hierarki” private për ata burra dhe intelektualë, që si dje dhe sot mbetën të tillë: njerëz dhe intele