top of page

Memori për të rënët


Bashkim Saliasi

Memori për të rënëtKush do jetë ai Burrë!?

Në Dobrushë të vendos një gurë?!

Derdhën gjakun për vatan

45 vjetë u harruan?!


Shpresuam erdhi demokracia

Në vend do shkojë historia.

Jo vetëm gur që se vunë

Por ua prishën dhe muzeumë.


Ata rënkojnë, engjëj të gjallë

Gjaku tyre shkoj haram.

Nga dheu zëri tyre ngrihet

Drejtësia në vend të vihet.


Të vendoset historia në vend

Si shokët tanë të kemi lavdi.

Brezit të ri t’ia shtjem në mend

Lapidari në Dobrushë të shkruaj histori.


Dobrusha ime është e shtrenjtë

Ka Tomorin për kundrejtë.

Ai i ruan në barkun e tij

Gjaku tyre është flori.


Si s’u kujtuat, o pushtetar!?

Në Dobrushë të ngrini lapidar.

Dobrusha ime është heroinë

Shumë dëshmor dha për lirinë.


Ktheje kokën dhe shikoni

Historinë e Dobrushës lexoni.

Ajo fsheh histori të rrall,

Gjakun e dëshmorve e mban të gjallë…


Tiranë17.04.2021

9 views0 comments

Comments


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page