ME PENELË DHE DALTË NË DORË NËPËR UDHËT E BOTËS


Miho Gjini

Këshu si jemi katandisur nga një mut virusi i padukshëm, u trëmba kur më thanë se Covid-19-ta e mori me vete edhe piktorin Bullgari nga Fieri, me të cilin i kisha shtyrë më se 10 vite, pranë e pranë në tokën Greke, përreth ca fshatrave arvanitase. Ma bënë të sigurt lajmin ogurzi e u ngrita e vajta në Shqipëri , pa u friguar se mund t'a humbja edhe unë jetën time që më kishte mbetur akoma pa e jetuar. Mirëpo aty, nëpër rrugët e Fierit, tek zbrita nga autobuzi i linjës Athinë-Tiranë, Top-Lines, nuk pashë asnjë Lajmërim -Vdekjeje nëpër shtylla. Qe koha kur ndofta, nuk bëheshin më njoftime, jo vetëm se ishin shumë ata që iknin, po edhe ngaqë dhe vdekjet e natyrshme, nuk di sepse i deklaronin si " peshqeshe" të këtij virusi , që errdhi nga Kina e largët, sikundër thonë deri tani! Po mirë që pyeta dynjanë, për të mësuar se ai që kishte "zaptuar Covidi" nuk qe Leonidha, po i vël