Me këto buzë që kemi, do puthemi(ese)


Nga Përparim Hysi


Kam mbi 30-vjet që shkruaj, si në prozë dhe në poezi. Kam në "arshivën" time një mal me shkrime dhe, për arsye subjektive, nuk i botoj dot nëpër libra. Krijimet e mia,si në prozë dhe poezi, i nis në portalë të ndryshëm mediatikë dhe kurrë, në asnjë rast, nuk këmbëngul duke iu lutur iks-botuesi:-Të lutem botoje apo ca më shumë: shkruaj diçka për këto që shkruaj unë. Pa dyshim, botuesëve nuk rri pa u shprehur mirënjohjen time se, pa botimin në portalet e tyre, do isha krejt i panjohur. Kam botuar deri tani 15-libra (11 me poezi dhe katër me tregime), por unë kam një mal me shkrime të botuara,por ja që nuk i botoj dot. "Shtrati i Prokustit" të financave të mia,sa vjen e shkurtohet,se jam pensionist;se jetoj me qera; se kam"Ditët e prapme të Pompeut" dhe është luks i madh botimi i një libri për mua. Dhe jo pa ironi kam shkruar në një nga poezitë e mia:"Poezitë e mia/si vezët e qyqes/strehuar në"foletë e botës". Kështu mund të deklaroj,pa modesti të rreme që"vetëm me ese" mund të botoja tri libra; një me tregime dhe me poezi,tani për tani,10-libra. Një libër që ma kish qefi ta kisha në raftet e bibliotekës sime,do ishte ai me përshtypjet e shkrimtarëve dhe dashamirëve të mi për shkrimet e mia. Por janë" ca trëndaf