top of page

ME DUART PAS SHPINËS


AVDUSH CANAJ

KRUJES SHETITË

Ende kalë i Gjergjit

si dikur hingëllë,

ende shpatë e tij

betejave vringëllinë.

Nga shekujt e thinjur

del Krujes shetitë,

jo kur bie mjegulla,

dita kur çelë sytë.

Flet me shqiponjat

te shkëmbi, mbi gurrë.

Gjaku i arbrit, thotë,

s`bëhet ujë kurrë!

Dhe s`di kah ikën,

askush nuk e sheh!

Shkon ta puthë flamurin

atje lart mbi re!

6 prill 2020

MË DUART PAS SHPINËS

Ec drejt, mik i vogël.

Ec me një dorë ne xhep.

Me krahun në sup të shokut.

Me dorën rreth belit

të manushaqës tënde.

Dorë për dore

me ylberushen e klasës.

Mos më duart pas shpinës.

Asnjëherë.

Kështu një shekull

kemi shetitur

shetitoreve të ferrit.

PIKTURË NË VARGJE

Në flokë një pyll me lule.

Tri flutura të përgjumura.

Një mollëkuqe gati në fluturim.

Në balluke cicërima e zogut.

Si liqeni rrëzë malit sytë e qeshur.

Pikturë në vargje

shoqja ime.

KËNDON BUKURIA

Fshehur

nën këmishë të ftoit

guguron kumria.

Unë

nënës i them seriozisht:

Kopshti po këndon sot!

Këndon bukuria!

NJË HARABEL MA MERR VJERSHËN


KUR shkruaj vargje

mollës i hip kaliboç.

Vijnë zogjtë menjëherë

në flatra m`i sjellin rimat.

Vargjet 

bëhen të ëmbëla si molla.

Kanë

edhe pak muzikë të gjetheve.

Një harabel ma merr vjershën

ta gëzoj vëllain në çerdhe.

TË DUA TEPËR


DASHURIA s`blehet në ëmbëltore,

nuk është bozë,

as akullore,

ajo falet

si një mollë,

si një ftua,

edhe ndonjë vjershë

të shkruar në letër,

për shembull

kur të të them ty:

Diellushë,

të dua tepër!

Kjo është qind për qind

e vërtetë,

për ty bëhem lejlek,

fluturoj te retë!

MOTËR E YJEVE

(Variant)

Nëpër shkallët e vizatuara

hipi çupëlina hënë,

hipi shpejt e shpejt.

Me një shportë qershi

t`i gëzoj yjet e qiellit me kapela drite.

Dhe ata u ëmbëlsuan,

ia falën nga një puthje,

puthje ylloshe

si për ditën e lindjes.

Kur deshi të kthehet

shkallët ia kishte fshirë era!

Era, kjo hajneshë e pyllit.

U bë motër e yjeve

edhe përrallë e gjumit

të na tregojnë gjyshet,

në prehër të ëndrrës.

23 views0 comments

Comentários


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page