top of page

Marrëveshje me Shqipërinë për të kthyer të gjithë qytetarët e saj...
Marrëveshje me Shqipërinë për të kthyer të gjithë qytetarët e saj që vijnë në Mbretërinë e Bashkuar përtej Kanalit me varka të vogla.Kryeministri i Britanisë së Madhe, Rishi Sunak, njoftoi sot më 13 Dhjetor 2022, se qeveria do të rifillonte fluturimet për në Ruanda dhe kishte rënë dakord me një marrëveshje me Shqipërinë për të kthyer të gjithë qytetarët e saj që vijnë në Mbretërinë e Bashkuar përtej Kanalit me varka të vogla.

Kryeministri tha se deputetët së shpejti do të jenë në gjendje të vendosin një kuotë vjetore "për të përcaktuar kapacitetin tonë" për të ofruar strehim për azilkërkuesit. "Zgjidhja nuk duhet të jetë vetëm ajo që funksionon, por ajo që është e drejtë," tha zoti Sunak. "Është e padrejtë që njerëzit vijnë këtu ilegalisht." Ai shtoi: “Mjaft është mjaft”.

Rishi Sunak ka premtuar të sjellë ligje të reja për të trajtuar imigracionin e paligjshëm, duke thënë se kushdo që vjen në Mbretërinë e Bashkuar ilegalisht nuk do të lejohet të qëndrojë. Duke bërë një sërë njoftimesh në Commons, kryeministri tha se legjislacioni do të futet në fillim të vitit të ardhshëm dhe do të thotë se njerëzit që nuk vijnë përmes rrugëve të ligjshme dhe të sigurta "do të ndalohen dhe do të kthehen me shpejtësi ose në vendin [e tyre] ose në një vend të sigurtë. vendi ku do të shqyrtohet kërkesa [e tyre] për azil”.

Ai tha se ata që vijnë ilegalisht "nuk do të jenë më në gjendje të pengojnë përpjekjet e largimit me pretendime, ose apelime të vonuara, ose të rreme" dhe, pasi të hiqen nga MB, "nuk duhet të kenë të drejtë të rihyjnë në vendbanim ose shtetësi".

17 views0 comments

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page