top of page

Malet ngrí...


Ledri Kurti Kraja

P o e z i Ledri Kurti - Kraja ©

Malet ngrí, n'njí pshertímë t'pakryme... Fryma tyne, xânë, e di'lli...pothúej, i fikun rrézesh, s'mbrrínë, as me u pasqyrúe, n'újna, që l'vízin me pritésë, n'kllapí ethesh...!

Njieri, ndéjë galúc, i perfrigúem, me nxjerrë prej gjóksit, dhímben, e me bertítë n'hapsinë... As frymën, me e kaperdî der' n'fund, s'i bahet, e rrín me té, I pangîmë....!

Malet ngrî, pse Di'lli, asht ndry me durúe, zjermínë e vet, nder hékra rêsh, t'úlna, deri n'tókë. Çútrra e króje, e újnat tejpërtéj n'jérm... e njieri, ngërthye ndjesísh, n'tkúrrje dimnóre... që dhémb!

Malet ngrí...

32 views1 comment

1 comentário


Resmi Osmani
Resmi Osmani
09 de nov. de 2020

Poetja Kraja,pershendetje.

E lexova poezine. Ne rast se deshiron te lexohesh dhe pelqehesh jashte treves sate gjuhesore, ne hapsiren mbareshqiptare, e mira do te ishte qe poezite te ishin ne shqipen letrare normative. Nuk kam asgje kunder dialekteve.te gjithe i flasim ato ne katundet apo shtepite tona, po kur vjen puna te shkruajme, ne duhet te pelqehemi nga Konispoli, Shkodra, Korça, e deri te Molla e Kuqe, nga e gjithe mergata. Nga paktika ime modeste, ne shkrimin e romaneve dhe tregimeve, kam perdorur boll fjale ,shprehje e frazeologji qe me jane dukur te bukura nga gjithe dialektet , perfshi edhe ate gegerisht, por duke iu permbajtur kritereve te gjuhes normative.

Te uroj krijimtari te mbare e te begate.

Curtir

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page