MË VJEN ÇUDI


  Vullnet Mato

  Vullnet Mato


  Më vjen çudi, kur më çmojnë të huajt,

  dhe nuk më vlerëson shteti im!...

  Artistët punojë për vendin si buajt,

  pushtetarët e lënë artin jetim...

  Kadarenë, duhej ta çmonte Franca,

  të kujtohej Shqipëria e heshtur.

  Bëhen elozhe, nderime, vakanca,

  për oligarkët që popullin kanë rrjepur.

  Ushqimi shpirtëror nuk ka të çmuar,

  sapo zogu i njeriut, ka dalë nga veza.

  Në shtetet, ku popujt janë kulturuar,

  krijimtaria artistike, ka edukuar breza.

  Shteti që kulturën e artin çmon si vlera,

  inkurajon çdo artist, shkrimtar e poet!

  I mbron nga moti me “shira dhe erëra”,

  ashtu si klloçka nën pupla, zogjtë e vet...


  #vullnet #mato

  11 views

  Shkrimet e fundit