top of page

Më mirënjohës


Ildije Xhemali

Më mirënjohës


Nga Ildije Xhemali


Për një fjalë, si lule e vyshkur Për një punë, si bimë e rryshkur Për një veprim i ngaddal', i vonuar Për një gjykim, jo i saktë, i cunguar Për një qortim të padëshiruar Për një këshill' të papranuar Jo, o djalë, i ashpër, i nxituar.

Kur linde T'i, si Diell për ta Gjithçka u ndal e Qielli ra Për vete lakmuan të zbraztën lugë Botën gjunjëzuan, nën këmb' ta vun' Po ndjehesh mbret e perandor Zemra falur, falur dhe kurorë. Prindërit i ke sot,por jo mot

Nga permbledhja "Petalet e shpirtit " 15 nëntor


23 views0 comments

Comments


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page