top of page

Më ka pas thanë një plak i vjetër

Më ka pas thanë një plak i vjetër:

-Po shkon në shkollë? -Udhë e mbarë bir!

Ne mbetëm të verbër me sy në ball,

Ju, duhet të baheni djem të mirë.

Më ka pas thanë një plak i motshëm:

– Mësoje mirë lapsin, – djalo!

Po deshe maja të mos i thyhet,

Si ruhen delet mos harro!

Kur pata dashur dikur një vajzë,

Sa shpejt më kuptoi i miri plak(!),

-Gjithçka or bir,-më pat thanë mbarohet,

Prandaj është mirë: -“Ta hash ngapak”!

Më ka pas thanë një plak i mençëm:

-E gëzofsh punën e shtëpinë në qytet!

Hajde më shpesh te trolli i babës,

Ku buka e misrit piqet në çerep.

Më ka pas thanë një plak i urtë:

– Shokët e fëmijërisë mos i largo,

Lisat rriten me gjatësi të ndryshme,

Rrënjët janë në tokë. – Mos harro!

Shumë më ka thanë plaku i të gjithave,

Dhe për gjithçka për nderë ia di,

Ai nuk ka qenë kurrë profesor,

Por ka diploma me firmën e tij .

--------------

-Nga libri "lisi i shkruar"-


37 views0 comments

Comments


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page