top of page

Loti që nuk thahet


Rasim Ahmati, poet

E vlerësoj dhe e dua veten!


Mos më shiko si jam në pamje

Mos më vlerëso nga pesha e trupit

Rrudhat në ballë dhe në faqe

Janë krenari dhe jo shenja e turpit.


Matu mirë kur të më paragjykosh

Nuk të duhen shumë fakte përkore

Gjen në sytë e mi po të kërkosh

Stuhira kohërash dhe orteqe dëbore.


Mos u habit me çfarë kam arritur

Nëse nuk m'i njeh mirë plagët

Unë kam qenë një mendje e krisur

Por vetëm për atë kohë të largët.


Nëse të duhet pastaj me patjetër

Të kërkosh thellë në trungun tim

Mos më ngatërro me dikë tjetër

Një Atdhé kam dhe në mërgim.


Dhe kur ndjehesh keq mbi tastierë

Mos u turbullo kurë, pastroi sytë

E njoh errësirën që në minierë

Shoqërisë s'kam harruar ti japë dritë.


Ndaj të lutem mos më pesho ndryshe

Kandari yt ndoshta është ndryshkur

Këputi ato lidhje të mbetura kinse

Në kokën tënde xheloze e të mykur.


Asnjëherë s'kam pretenduar në jetë

Të paragjykoj njeriun e thjeshtë

Rrugën nuk ia kam xhelozur vërtetë

Por i kam uruar vetëm të ecë…


Ju o njerëz që zgjoheni me copa

Nuk dua që rrugën t'ua përshkruaj

Nuk kam pritur të më mbani hopa

Kurë s'ju ankohem se po vuaj.


Si gjithë të tjerët është shkruar fati

Në vendlindjen time në fis të madh

Unë jam thjesht Rasim Musa Ahmati

Jam nga Hasi dhe jam Shqiptar!


Londër 21-09-2017


Loti që nuk thahet


Lëndojnë fëmijët duke dënesur

Kërrusur pleqtë me lotë në faqe

Nuk e dinë nëse kafshatë u ka mbetur

Ku të kërkojnë, e ku të bëjnë pare?!


Shumë prindër presin telefonata

Nga andej larg, tutje përtej detit

Ah, more bir, ku të zuri nata?!

Nëse do të kthehesh bëhet kiameti.


Prindër plotë mërzitje dhe stres

Motrat mbyllur veshur me të zi

Kanë humbur shpresën për fejesë

Thuajse pa familje, pa vëllazëri.


Baba e nëna zemrën të ndryshkët

Krejt pa pritur, e krejt pa kujtuar

Marrin vesh se do të bëhen gjyshër

U thonë se djali paska qenë i martuar,

Shqipja në familje nuk ka më ymër.


Ah, medet nëna dhe medet baba

Shikojnë shkollat të mbetur shkretë

Sikur bletës i vdes edhe e ëma,

Vajzat mbyllur, e djemtë në kurbet?!


Shitësi mbyll papritur dyqanin

Nuk shkon më të blej aty mileti

Të gjithë shesin lopën dhe kalin

Taksa dhe gjoba u kërkon shteti.


Njerëzit e sëmurë, fëmijë dhe pleq

E fusin në gjynah, gurin dhe drurin

Për mjekime nuk kanë asnjë lek

U vjen vdekja melhem me gjumin.


Pushtetarët zoti mos i pastë

Për një votë vetëm lëpihen

Njërëzit mbetën me bukën thatë

Fukarrenj, që të shiten e të blihen.


Londër 19-12-2018


Krenarinë vazhdojmë ta mbajmë!


Kush më pyet se prej nga je

Kush më thotë nga ku ke ngarë

Kokën lart gjithmonë e ngre

Me zë të lartë them jam shqiptar!


Dhe pastaj nis dhe mburr Atdhéun

Shumë krenar më ndrit shpresa

Nis e flas fort për Skënderbeun

Dhe shenjëtoren Nënë Tereza.


Disa e njohin historinë fare pak

Ndaj më pyesin për Kosovën

Prapë vazhdoj të flas krenar

Për trima, për Ibrahim Rrugovën.


Sa kemi vuajtur pak vetë e dinë

Por unë ua di mirë atyre sikletin

Duan të mbajnë peng historinë

Unë krenar shprehem për Mbretin.


Këtu larg ndodh me mua patjetër,

Shumë herë t'mburrem prej zorit

Prapë se prapë e bëj të vjetër

Kohën që vuajtëm prej diktatorit.


Të gjithë shqiptarët e them pa ndrojtje

Për Atdhé lëshojnë lotë malli

Edhe kur politika nuk i merr në mbrojtje

Ata e dinë ku është vërtet halli.


Londër 03-08-2017Së shpejti: Nga vëllimi i ri në përpunim, për fazën e botimit.

133 views0 comments

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page