Libri i kohës


Gladiola Jorbus

Versus

Pemët murmurisin në një gjuhë të pakuptueshme.

Njerëzit nguten larg tyre, a thua

se janë qenie me bisht, thundër e brirë.

Krejtësisht alergjikë ndaj polenit dhe botës organike,

rendin drejt shëtitoreve të gjata,

ku shtillen thashethemnajat rreth jetës së luksit,

dhe manekinët bashkëkohorë shndrijnë

nga aksesorët firmato, nga gardërobat e shtrenjta