Letërsia rozë – romanet që lexohen me një frymë


Nga Gladiola Jorbus

Letërsia rozë – romanet që lexohen me një frymë

Gjatë pushimeve, leximi mund të konsiderohet një veprimtari që shërben për t’u relaksuar apo çlodhur. Romanet rozë, subjektet romantike të të cilave flasin për dashurinë, përshkruajnë protagoniste të suksesshme, heroina pozitive, me një rol specific a kyç në tregun e punës, mbizotërojnë stinën e verës.

Letërsia e këtij zhanri është ajo që mund të hasim nën çadrën e plazhit apo si bashkëshoqërues në udhëtime, teksa paketohen në valixhe së bashku me kostumin e banjës.

Në rrjedhën e viteve, letërsia rozë ka fituar gjithnjë e më shumë zemrat e lexuesve. Intrigat, komplotet, debatet, pengesat që vënë në provë dashurinë e protagonistëve, historitë pikante dhe kryesisht fundet e lumtura, u dhurojnë shpresë e ngjyra ditëve të verës.

Dashuritë që fillojnë dhe mbarojn