top of page

Letër një kërriçi
Por sinqerisht, e urrej të jap këshilla. Këshilla për të filluar shkrimin e një letre të tillë. Kjo është një nga shtyllat që më është transmetuar nga Alexandër Duma. Shikoje Shaëshank Redemption! Mjaft herë do të quash veten gomar. Nuk e kuptova kurrë dhe pse e quan veten kaq thjesht. Ti meriton më shumë. Një emër më të mirë. Gjuha e dytë që mësuam në shkolla do të dukej shumë, shumë e shëmtuar pa shkronja të caktuara prej mendjes tënde. Shkronja të lodhura (të heshtura) në drejtshkrimin e tyre. Dhe ajo që thua se meriton do të duket si interpretim memec. Ku është 'P'?! Ku është 'G'? Nuk mund ta reformosh saktësisht gjuhën e mendjes tënde, duke thënë se mbron vendin tënd. Le të themi se meriton një emër të respektueshëm. E di pse, a më mirë edhe pse? Mendja jote shkruan vetë përgjatë rreshtave të gjata të të pafajshmëve që ikin nga pëllitjet e tua. Duhet të të dhemb kjo?!

Ju përmendët problemet me Perëndimin, sikurse të ishit një vajzë që flirton me një djalë të panjohur. Ky djali në shkrimin tim nuk përfaqëson 3P-të që të hyjnë në punë për të të qetësuar shpirtin: priftërinjtë, psikiatërat, prostitutat. Dhe në këtë rast duhet të thërras një P të 4-rt ... poetët që heshtin, jo ata që i vranë paraardhësit e tu të ngjashëm.

Shih një foshnjë që vdes nga artileritë e tua. Një dorë e vogël, e padjallëzuar, e pastër, e ndershme në një zemër të vogël të vlefshme. Dhe Ti me shokët e tu do t'i shihni edhe gratë ndryshe. Shumë ndryshe. Kur paguani një ushtri për të prodhuar vetëm kujën dhe dhimbjen e tyre. Pas përvojës së thënë e të mësuar nga ato që ke lexuar, do ta kthesh mbi kokë dinamikën e pushtetit. Ti nuk do ti shohësh më burrat, nuk do t'i shohësh më gratë në të njëjtën mënyrë, domethënë në mënyrë ideale.Ti shfaqeshe si një pinjoll që i shikoje gratë në mënyrë ideale. Gjithçka mut... jo... vetëm kur bisedon dhe flet me ngut?! Kohët e fundit nuk kanë asgjë për të thënë më filmat, muzika, arti, apo librat. Turp. Vetëm turp. Do jenë shfaqur një dekalog me thonjtë shumë të gjatë, mund të përdorin siç duhet një ekran me prekje për shkak të "paaftësisë" së tyre. Truk dhe vetëm truk.. Mos i shpenzo ndjenjat tuaja në këtë gjë të shëmtuar. A je esëll? Apo e ke harruar? Pusho së qeni kaq gomar. I tillë është molusku që të favorizon romancën. E kuptove, ti nuk e meriton thjesht atë emër. Ti je më shumë se aq. Je një kriç i paparë! Ndaj kjo letër është vetëm për ty, për ty o kriç i palarë.

31 views0 comments

Comments


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page