LETËR NGA AMERIKA PËR POETIN AGIM MATO


Xhemal Hasani


Isha i bindur, djalosh, se nje ditë do t’i ngrije përseri velat e poezisë, sepse unë e di çfarë bluan ti në atë kokën tënde, teksa baret hera heres i vetëm buzëdetit. Vetëm atëhere ti shkon në tespiqet e poezisë ata margaritarët e vegjël që gjen në rërën e detit Jon. Shetitjet anës detit kanë qenë “arma“ dhe privilegji yt i vetëm në atë kohë, se s’doje t’i trazoje miqtë e tu me ëndrrat e tua kundër rrymës, sepse që kur ishe i ri, edhe njëherë që i këndove me shpirtin tënd rinor Sarandës dhe Jugut të bardhë, ata e hodhën në karton atë libërth të vogël, që unë e ruajta në bibliotekën time gjithë kohën.

Bukur poeti Agim Mato, miku im …

I lexova librat e tu më të fundit d