top of page

LETËR NËNËS


LETËR NËNËS


Si je nënë? Prej kohësh nuk flasim,

nuk kam marrë prej teje asnjë lajm,

ka shenja që nëpër ditë i deshifroj

si sinjale që ti m’i sjell nga larg.


Premtove se vdekja s’do të na ndante

dhe vetëm për një çast ti do të vije,

të gjitha ditët e mia janë shndërruar

në rrahje të shpejta zemre, në pritje.


Tanimë unë s’mundem të vij tek ti,

udhën ma zënë vargje poezish plot,

të tjera ide të zbehta të përgjumura

po më presin që mbi letër t’i zgjoj.

Nëpër ditë i sjell ndërmend shpesh

kujtimet tona, bisedat për dashurinë,

mbrëmjet e ftohta përreth një furnele

të vogël që ngrohte të tërë shtëpinë.


E shtrenjta ime ti i mbaje premtimet,

këtë herë diçka ka ndodhur me siguri.

Do të ta nis letrën në strehën tënde

që rifreskohet nën hijen e selvisë.

26 views0 comments

Commenti


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page