top of page

Lavazhi i vlerësuar

Updated: Oct 3, 2022
Me deri në qindra makina që lahen çdo ditë, lavazhi më i madh në botë është gjithmonë i zënë. I ndodhur në një zonë tepër të përshtatshme, lavazhi i z Nazmi Muceku, është lavazhi më i kërkuar në Londër, ku disa punonjës punojnë për të mbajtur të pastra makinat e Londrës. Ky lavazh nuk është lavazhi juaj mesatar i pompës së benzinës dhe punëson profesionistë me përvojë së bashku me pajisjet kryesore të linjës për t'i dhënë makinës tuaj larjen më të mirë të mundshme.

Shumë entuziastë të makinave mund të tallen me idenë për të çuar pronën e tyre të çmuar në një lavazh makinash të linjës së montimit, por niveli i kujdesit dhe vëmendjes ndaj detajeve të ekspozuara në këtë lavazh profesional makinash është i mjaftueshëm për të tërhequr mijëra klientë çdo ditë. Ashtu si shumë lavazhe të tjera, qëllimi është të shesësh klientët për të blerë paketën më të mirë të kujdesit për makinën e tyre dhe në këtë lavazh, qielli është kufiri. Klientët mund të zgjedhin të kenë një larje bazë ose të zgjedhin një detaj të plotë të brendshëm, të ndjekur nga një shërbim depilimi me duar.

Për të mbajtur funksionimin e një lavazhi kaq profesional dhe me një përkujdesje të madhe kërkon infrastrukturë dhe vullnet. Pompat përdoren për të rritur presionin e ujit nga uji i qytetit krahas ujit të ricikluar të mbledhur nga larjet e mëparshme. Uji i përdorur për të larë makinat derdhet përmes një impianti të trajtimit të ujit në vend dhe më pas ruhet për t'u përdorur gjatë larjeve të ardhshme. Kjo ndihmon në uljen e faturave të ujit duke reduktuar gjithashtu rrjedhjen e padëshiruar kimike.


Kur përdorni një lavazh në këtë shkallë, kërkesat për agjentë pastrimi dhe energji rriten në nivele rekord. Vetë funksionimi i sistemit të tharjes me ngrohje përdor 6000 kWh në ditë ose energji të mjaftueshme për të drejtuar dy familje mesatare në vit. Larja e bojës me sfungjerët ose leckat tradicionale të verdha është identifikuar si një nga fajtorët më të mëdhenj për dëmtimin e bojës së makinës suaj. Sfungjerët në përgjithësi do të bllokojnë papastërtitë midis sipërfaqes së bojës dhe sipërfaqes së sfungjerit duke krijuar një efekt të butë zmerile që çon në gërvishtjet e imëta, mjegullimin e sipërfaqes dhe shenjat e rrotullimit që shihni në automjetet me ngjyrë më të errët. Valetistët profesionistë të këtij biznesi do të përdorin lecka larëse të buta prej leshi të qengjit dhe mikrofibër, ose dorashka që ndihmojnë për të zbutur këtë problem dhe për të mbajtur në minimum çdo gërryerje.

Të kuptuarit e mënyrës së saktë të pastrimit të një makine mund të duket qesharake, por ekziston një proces i studiuar mirë për të arritur rezultatin më të mirë. Përdorimi i teknikës së duhur do të minimizojë mikrogërvishtjet dhe shenjat e rrotullimit, do të sigurojë që të gjitha zonat të pastrohen me profesionalizëm dhe do të zvogëlojë rrezikun e problemeve të tjera të zakonshme si tharja e parakohshme e shampos. Natyrisht, të kesh një kohë të përshtatshme të dedikuar për të përfunduar shërbëtorin do të thotë që një shërbëtor mund t'i zbatojë teknikat siç duhet. Shpejtësia dhe koha e lejuar në një lavazh tipik dore nuk e lejojnë këtë.

Tharja e automjetit është zona tjetër e ndryshimit përsëri ku dëmtimi mund të ndodhë në varësi të metodave të përdorura dhe zgjedhjes së pajisjeve. Edhe pasi një makinë është pastruar, shanset që të ketë ende disa grimca të vogla papastërtie ose zhavorri në disa panele janë jashtëzakonisht të larta, kështu që përdorimi i mënyrës më të sigurt për tharje është më i miri. Lëkurat e egëra priren të sillen në mënyrë të ngjashme me sfungjerët në lidhje me kapjen e zhavorrit dhe më pas zvarritjen e tij. Valeters do të përdorin peshqirë të butë dhe të pastër me mikrofibër për t'u tharë, gjë që minimizon mundësinë e dëmtimit. Dyllët dhe lustrimet e përdorura në larjet e makinave janë shpesh me bazë silikoni dhe priren të ofrojnë pak mbrojtje dhe qëndrueshmëri aktuale. Valetistët e stërvitur të këtij lavazhi përdorin dyllë dhe finitura të specializuara të dizajnuara për të mbrojtur makinën tuaj nga elementët. Në dimër kjo është veçanërisht e rëndësishme për shkak të papastërtisë, kripës dhe zhavorrit në rrugë.

80 views0 comments

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page