Lart flamujt stalinianë!


Lart flamujt stalinianë!

Andrea Varfi

Përse dhe jeta rri e mpirë?

Pse ne fytyrë-prerë?

Përse mimozat s’kundërmojnë?

Tashti në parëverë!

Ay na la. I mbylli sytë,

U shtri përgjithëmonë.

Shqiponjë e djellit komunist

Më s’është në mes tonë.

Pushoi të rrahë zemr’e zjarrtë.