LAMTUMIRË, ARTIST!Tiranë, më 28 Shkurt 2022

LAMTUMIRË, HYSO XHAFERI!

NGA PANO HALLKO

I dashur dhe i nderuar Burri Fisnik Balil Xhaferi! Të nderuar dhe të dashur bashkëshorte Merita dhe djem të Hyso Xhaferit! Fort të dashur vëllai i tij Bako dhe motrat e tij, Dafina e Festime, Të nderuar pjesëmarrës në këtë ceremoni të përmortshme!

Prej 30 orësh, në të gjitha rrjetet sociale të vendit tonë, në postimet e mijëra njerëzve në botën e Artit dhe të kulturës, mbizotëron një pyetje:-PSE?!? Kjo pyetje, e thjeshtë në dukje por torturuese për shpirtrat njerëzorë, do vazhdojë të na torturojë për një kohë të gjatë, shumë të gjatë. Sepse sot përcjellim një burrë, i cili do duhej të përcillte shumë prej nesh që jemi këtu sot. Përcjellim Artistin e lindur dhe të kultivuar, një burrë me personalitet të veçantë, Hyso Balil Xhaferin. Hysua u lind në Kallarat të Vlorës më 20 tetor 1966, në familjen emërmirë të Xhaferajve, Biri i prindërve fisnikë, Balil dhe Fari Xhaferaj. Balil Xhaferi ishte dhe mbeti modeli i burrit lab, por edhe i njeriut mendjehapur në dritësimin e jetës së fëmijëve të tij. Xhaferajt kanë derdhur gjak në