top of page

Lëndinë malli


Lëndinë malli

Fatmir Terziu


Lëndinë malli do të mbetet një varg. Pena

do të ngjyhet në mushtin e blertë,

në rrrënjë identiteti,

guri që bluan vetëm bereqet,

prej toke të situr lehtë,

poshtë një gërmimi të një lopate,

skicimi me laps,

koha e largët,

gjuha e dritës,

do të bëhen poezi e gjallë.


Çdo fjalë do të ngjyhet përfundimisht,

me petale trëndafili,

erë borzilok do të mbajë bajraku,

ku marin erë të gjithë poetët,

lëndinë shkrimi prej meraku,

bahçe, ose lulishte

ku thithin nektar bletët.

38 views9 comments

9 Comments


Enver Memishaj

Urime i dashur Fatmir. Jeni i njohur dhe i vleresuar si studjues e krijues, por veçanerisht me gazeten Fjala e Lire i beni shoqerise sone nje sherbim te shquar qe do te kujtohet gjithnje.

Like

Fatmir Minguli

Poezi krejt ndryshe, ku ajo here kthehet ne lendine e here lendina kthehet ne poezi.

Like

Halil Rama

Poezi brilante e Mjeshtrit të poezisë, prozës, publicistikës e kritikës letrare, Prof. Terziut. Vargjet e saj magjepëse ku reflektohet bukuria, malli dhe nostalgjia për vendlindjen, të mrekullojnë...

Like

Neki Lulaj

Çdo fjalë me ështrat e mjegullës dhe ngjyrën e shpirtit i pikur në vargje ngjyrim kohë!

Like

Like

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page