KUVENDI I DYTË I LEZHËS ?!!!(kujtime të një pjesëmarrësi)


Nga Përparim HYSI


Sot më 2 mars 2002.mbushen plot 55-vjet nga mbajtja e këtij"KUVENDI" që u pagëzua më 2 mars 1967,në LEZHË.

U zgjodh LEZHA si "vend pagëzimi" duke bërë analogji me KUVËNDIN E PARË TË LEZHËS që është mbajtur më 2 mars 1444 dhe u pagëzua"BESËLIDHJA e PRINCËRVE SHQIPTARË" me SKËNDERBENË. U glorifikua me të gjitha"bateritë" ideologjike të kohës si një datë historike. I bëhej jehonë fjalës "historike" të Enver HOXHËS,më 6 shkurt 1967, që nuk qe historike jo dhe jo,por qe një plug ideologjik që u ngul dhe shkallmoi gjithë objektet e kultit në mbarë SHQIPËRINË nga VERIU dhe deri në JU