KUSH DO TA BASHKOJË SHQIPËRINË?


Gjokë DabajShqipërinë, nëse është për t’u bashkuar, do ta bashkojnë shqiptarët e vetëdijshëm. Nëse nuk është për t’u bashkuar, prit të copëtohen edhe këto dy pjesë të Shqipërisë, që sot quhen shtete!

Republika e Shqipërisë ka rrëzik të copëtohet, sepse pretendimet e Greqisë janë të përditshëm: Në Dropull, në Himarë, në Gjirokastër, në Përmet, në Korçë, pa pasur as edhe një mbështetje të arsyeshme. Pretendimet e shtetevet sllavë, Sërbi, Mali i Zi, Bullgari, janë të pranishëm dhe sistematikë: Në Shkodër, në Dibër, në Korçë, deri edhe në Librazhd e Elbasan, pa pasur as edhe një mbështetje të arsyeshme.