Kurorëzimi ideal i nismës
nga Eriketa Qorlazja

Jam Eriketa Kollçaku Qorlazja dhe ndihem shumë e gëzuar që gjendem në këtë nismë modeste në dukje, por me peshë historike, të Elonës, Brikenës e Ainës, dhe tërë komponentëve të redaksisë së antologjisë, që u realizua me shumë punë, por me kaq sukses produktiv. Unë kam pasur dy role në këtë aktivitet dhe do flas pak për ndjenjat në secilin prizëm. Si mësuese e gjuhës shqipe kënaqësia e parë është të shoh disa nga nxënësit e mi të marrin pjesë në këtë konkurs dhe sot të paraqiten plot dinjitet përpara jush, por nuk e fsheh se qe një periudhë konfrontimesh me veten time marrja pjesë. Pata menduar që nxënësit e mi janë ende të vegjël (ne vetëm një vit e ca më parë mbaruam festën e abetares) dhe viti i karantinës i ka lodhur tej mase fëmijët, siç bisedoja edhe me prindërit – kisha ca rezerva t’ua propozoja. Nëse s’realizohej dot t’i pëlqenin jurisë dhe nuk do përfshiheshin në antologji, mos ndieheshin të pasigurt me veten e tyre dhe krijimet e tyre dhe kjo do i bënte të ndieheshin keq. Vlerësoj në këtë rast nxitjen që më erdhi nga Armela, redaktorja e antologjisë, dhe Brikena të cilat më dhanë kurajë dhe bindje se të gjithë fëmijët do përfshiheshin në antologjinë dhe e ndjeva se ky qe një rast i mrekullueshëm për ta. Kuptova gjithashtu se rëndësia e vërtetë është tek pjesëmarrja në një aktivitet të tillë dhe secili fëmijë vërehet e vlerësohet relativisht me moshën e mënyrën individuale të të shkruarit. Ja ku jemi sot të gjithë bashkë të festojmë librin e tyre! Gëzimi i tyre është gëzimi i ne të gjithëve.

Roli im i dytë ishte